Kosova'da, "Türkçe Öğretmenleri" Semineri - Son Dakika
Güncel

Kosova'da, "Türkçe Öğretmenleri" Semineri

Kosova\'da, "Türkçe Öğretmenleri" Semineri

Kosova'nın başkenti Priştine'de, ülkenin farklı bölgelerindeki okullarda çalışan Türkçe öğretmenlerinin katılımıyla ''Eğitimcilerin Eğitimi'' semineri düzenlendi.

23.11.2013 17:31

Kosova'nın başkenti Priştine'de, ülkenin farklı bölgelerindeki okullarda çalışan Türkçe öğretmenlerinin katılımıyla "Eğitimcilerin Eğitimi" semineri düzenlendi.

Türkiye'nin Priştine Büyükelçisi Songül Ozan, Priştine Yunus Emre Kültür Merkezinin, Emerald Oteli'nde düzenlediği seminerin açılışında yaptığı konuşmada, Kosova'daki farklı okullarda Türkçe öğretmenliği yapan eğitimcilerin, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türkiye ile Kosova arasındaki ilişkileri güçlendiren bir köprü olacağını söyledi.

Kosova'daki Türkçe öğretmenlerinin, bu coğrafyada yaşayan Türkler'in varolmaya devam etmesine ve Türkçe'nin gelecek nesillere aktarılmasına büyük katkılar sağladığını ifade eden Ozan, özverili çalışmaları dolayısıyla öğretmenlere teşekkür etti.

Seminere,Türk kökenli Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar, Eğitim Bakanlığı Danışmanı Azem Buya ve Yunus Emre Entitüsü Başkan Yardımcısı Şaban Çobanoğlu da katıldı.

Kosova'nın farklı şehirlerinde görev yapan yaklaşık 300 Türkçe öğretmeninin katıldığı seminer, yarın sona erecek. - Kosova

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kosova'da, 'Türkçe Öğretmenleri' Semineri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement