Kosova Dışişleri Bakanı Taçi Balkanlar Rusya ve IŞİD tehlikesiyle karşı karşıya
Kosova Dışişleri Bakanı Haşim Taçi, Balkan ülkelerinin Avrupa Birliği ve NATO'ya üyelik süreçlerinde yaşanacak gecikmenin, hem Rusya, hem de IŞİD gibi örgütlerin bölgedeki etkisini artırma riskine yol açacağını belirtti.
Taçi'nin yabancı gazetecilere verdiği röportaj Kosova medyalarında da yayınlandı. Röportajda Taçi, 'Brüksel'in retorik ve Kosova ile ilgili güzel sözlerden, somut adımlara geçme vakti geldi' diye konuştu.
Taçi, ülkesinin uluslararası alandaki izolasyonunun adaletsizlik olduğunu, ancak AB üyeliklerinin, birliğe aday olmak isteyen bir diğer ülke olan Sırbistan'ın 'ortadaki yeni gerçeği görmesini sağlayacağını' söyledi.
AB'ye üyelik müzakerelerinin hızlandırılması gerektiğini söyleyen Taçi, 'AB katılım ve genişleme süreçlerini, Kosova ile birlikte bölgenin yalnızca AB'ye değil, NATO'ya da üyeliğini geciktirmemelidir' dedi.
Son Dakika › Güncel › Kosova Dışişleri Bakanı Taçi Balkanlar Rusya ve Işid Tehlikesiyle Karşı Karşıya - Son Dakika
Yorumlar (1)