Kosova'nın Başkenti Priştine'nin 14'üncü Kurtuluş Yıl Dönümü Kutlandı - Son Dakika
Güncel

Kosova'nın Başkenti Priştine'nin 14'üncü Kurtuluş Yıl Dönümü Kutlandı

Kosova\'nın Başkenti Priştine\'nin 14\'üncü Kurtuluş Yıl Dönümü Kutlandı

Kosova'nın başkenti Priştine'nin kurtuluşunun 14'üncü yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

11.06.2013 20:08

Kosova'nın başkenti Priştine'nin kurtuluşunun 14'üncü yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Başkent Priştine, Kosova bayrakları ve Priştine kenti flamalarıyla süslendi. Kutlamalar, Priştine Belediye Başkanı ve ana muhalefet partisi LDK Başkanı İsa Mustafa'nın, Tiran Belediye Başkanı Lulzim Basha'nın, çok sayıda yetkilinin ve vatandaşların hazır bulundukları "Rahibe Teresa " bulvarında ilköğretim okullarının bale grubu gösterisiyle başladı. Beyaz renklere bürünen küçük balerinlerin gösterisi coşkuyla izlendi. Priştine'nin birçok yerinde yapılan kutlamalarda folklor gruplarının halk oyunları kutlamalara ayrı bir renk kattı.

Gençlerden oluşan müzik grupları düzenledikleri konserde, Priştine gençlerinin ilgi odağı oldu. Eski Priştine şarkılarının dile getirildiği konserde, gençler dans ettiler, doyasıya eğlendiler.

İBRAHİM RUGOVA BULVARININ AÇILMAMASI ELEŞTİRİLDİ

Üç hafta önce Priştine Belediye Başkanı İsa Mustafa 11 Haziran'da Priştine kurtuluş gününde "İbrahim Rugova" meydanın hizmete açılaçağını açıklamasına rağmen, bulvarın resmi açılışı yapılmadı. Bulvarda İbrahim Rugova'nın heykelinin dikilmemesi nedeniyle resmi açılışının yapılamadığı anlaşıldı. Bulvarda İbrahim Rugova'nın heykelinin dikilmesi için hazır olan plato ise hala inşa içinde olduğu gözlendi. Bu arada 12 bin 800 metrekarelik alandan oluşan ve inşası için 13 milyon euro harcanan "İbrahim Rugova" meydanını fıskiyeler süslemeye başladı.

Fıskiyeden yükselen sular vatandaşların ilgi odağı olurken, Priştine merkezine renk kattı. Başbakanlık binası önünde ise Priştine 1999 – 2013 başlığı altında resim sergisi açıldı.

Kosova Cumhurbaşkanı Atifete Yahyaga ise Priştine Belediye Başkanı İsa Mustafa'yı makamında ziyaret ederek Priştine kurtuluş gününü kutladı. Bu sırada bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Atifete Yahyaga, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu NATO üyesi ülkelere ve Kosova Halk Kurtuluş Ordusu (UÇK)'na Kosova başkenti Priştine'nin kurtuluşu için gösterdikleri destekleri için minnettar olduğunu belirti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kosova'nın Başkenti Priştine'nin 14'üncü Kurtuluş Yıl Dönümü Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement