Kosovalı Türk Radyocu Erol Şilek'in Ölümü Nedeniyle Anma Töreni Düzenlendi - Son Dakika
Güncel

Kosovalı Türk Radyocu Erol Şilek'in Ölümü Nedeniyle Anma Töreni Düzenlendi

Kosovalı Türk Radyocu Erol Şilek\'in Ölümü Nedeniyle Anma Töreni Düzenlendi

Kosova Radyo Televizyonu (RTK), Kosova Radyosu Türkçe Yayınları Editörü Erol Şilek'in geçtiğimiz hafta vefat etmesi nedeniyle dün Priştine'nin Gerçek derneğinde anma toplantısı düzenlendi.

18.06.2013 13:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kosova Radyo Televizyonu (RTK), Kosova Radyosu Türkçe Yayınları Editörü Erol Şilek'in geçtiğimiz hafta vefat etmesi nedeniyle dün Priştine'nin Gerçek derneğinde anma toplantısı düzenlendi.

Anma töreninde, merhum Erol Şilek'in uzun yıllar çalıştığı eski Priştine Radyosu ve Kosova Radyosu'nda Kosova Türk halkına haberleşme alanında verdiği mücadelesi ve gayretleri ile bu çerçevede soylu çalışmalarından söz edildi. Gerçek Kültür Sanat ve Spor Derneği'nde düzenlenen anma toplantısına merhum Erol Şilek'in ailesi, yakınları, meslektaşları ve dostları katıldı. Kişiliği, yaşamı ve çalışmaları hakkında konuşmaların yapıldığı anma toplantısına saygı duruşuyla başlandı. RTK Kosova Radyosu Türkçe Programlar Sorumlusu Güner Şaban, Kosova Radyosunun son 3 ay içerisinde önce Mitroviça Muhabiri Zümrüt Pantina'nın ve şimdi de Erol Şilek'in ölümüyle iki değerli mensubunu kaybettiğini belirtti. Güner Şaban'ın konuşmasının ardından Erol Şilek'in yaşamı ve kariyerini anlatan sinevizyon gösterisine geçildi.

Çalışma arkadaşı ve Kosova Radyosu gazetecilerinden Zümrüt Süleyman, Erol Şilek'in 30 yıldan bu yana hazırladığı haber ve röportajlarla Kosova'da Türklük ve Türkçe mücadelesi verdiğini vurguladı. Hiç yılmadan görevini en iyi şekilde gerçekleştiren Şilek'in Türk halkının sorunlarına her zaman dikkat çektiğini belirtti. Kosova Türk Gazetecileri Derneği Başkan Yardımcısı ve Gazeteci Ercan Kasap eski meslektaşı Erol Şilek'in çalışkanlığıyla, ciddiyetiyle, sorumluluğuyla ve habere yaklaşımıyla sevilen bir gazeteci olduğunu belirtti. Kosova Türk Gazetecileri Derneği Başkanı İbrahim Arslan, Erol Şilek'in siyasi alanda da büyük bir mücadele verdiğini ve Kosova'nın en zor günlerinde demokratik bir Kosova'nın yaratılması için Kosova Türk Birliğinde önemli çalışmalar yaptığını kaydetti. Eğitimci Nevzat Hüdaverdi ise, Erol Şilek'in öğrencilik dönemindeki başarılarından bahsetti. Ardından Erol Şilek'in yeğeni Ersin Şamlı kürsüye çıkarak ailesi adına toplantıya katılanlara teşekkürlerini ifade etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kosovalı Türk Radyocu Erol Şilek'in Ölümü Nedeniyle Anma Töreni Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement