Köyde İşsizliğe Çözüm İçin Atölye Kurdu - Son Dakika
Güncel

Köyde İşsizliğe Çözüm İçin Atölye Kurdu

Köyde İşsizliğe Çözüm İçin Atölye Kurdu

Adıyaman'ın Kahta ilçesine bağlı Salkımbağı köyünde yaşayan Mahmut Avcı, işsizlik soruna çözüm olarak köyünde tekstil atölyesi kurdu.

01.01.2018 16:32

Adıyaman'ın Kahta ilçesine bağlı Salkımbağı köyünde yaşayan Mahmut Avcı, işsizlik soruna çözüm olarak köyünde tekstil atölyesi kurdu.

Köyünde iş sorunu olduğu için yıllar önce İstanbul'a göç eden ve yıllarca bu şehirdeki tekstil atölyelerinde çalışan Avcı, bir süre önce köyüne geri döndü.

Köyünde yeniden yaşam mücadelesi veren ancak hayvancılık ve çiftçilikte bir türlü başarılı olamayan Avcı, gurbette yıllarca başkasının atölyelerinde elde ettiği tecrübeyi köyüne taşımaya karar verdi.

İstanbul'dan sipariş ettiği makinelerle evinin altında küçük bir atölye açan Avcı, çorap ve çocuk giyimi dikimine başladı.

Avcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaşadığı köyde iş imkanı olmadığı için küçük yaşlarda İstanbul'a gitmek zorunda kaldığını söyledi.

Yıllar sonra köyüne geri döndüğünde aynı sıkıntılarla karşılaştığını ifade eden Avcı, şöyle konuştu:

"Çiftçilik ve hayvancılık yapmaya başladım fakat yapamadım. En sonunda iyi bildiğim işi yapmaya karar verdim. Kısa sürede makine siparişi verdim. Benimle beraber eşim ve iki kız çocuğum burada iş sahibi oldu. Artık soyadımızı verdiğimiz bir çorap markamız var ve çocuk giyiminde çok kaliteli ürün çıkarıyoruz."

Avcı, işlerinin büyüyerek devam ettiğini ve en büyük hedefinin atölyesini büyüterek, kendisi gibi işsizlikle savaşan köyün gençlerine iş imkanı sağlamak olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Köyde İşsizliğe Çözüm İçin Atölye Kurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement