Köylülerden Eylem - Son Dakika
Güncel

Köylülerden Eylem

Köylülerden Eylem

Kocakaymaz Köyünde Traktörlerle Protesto Gösterisi Yapan Köylüler Arazilerinin Bazı Kişilere Peşkeş Çekileceğini İleri Sürerek Kesinlikle Topraklarını Vermeyeceklerini Söylediler.

24.10.2010 16:48

Sanayi ve Ticaret Bakanlığınca imzalanan protokol gereği 2011 yılında Kandıra'nın Kocakaymaz, Topluca, Goncaaydın ve Üğümce köylerinin bulunduğu 2 bin 300 dönümlük alanda kurulması planlanan Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin kurulacağı alanda toplanan köylüler ellerinde "Köylüye enayi zengine sanayi", "Köylü burada Sayın Sanayi Bakanı nerede?" yazılı dövizlerle protesto gösterisi yaptı.

Köylülere destek vermek için gelen CHP Milletvekili Hikmet Erenkaya birinci sınıf tarım arazilerinin üçüncü sınıfa dönüştürülerek yerlerin değerlerinin düşürüldüğünü söyledi. Türkiye'nin heryerinde iktidarın bu uygulamayı yaptığını söyleyen Erenkaya, "Bu yerlerin dönümlerini sizden 10 bin Tl'ye alacaklar. Üç ay sonra da bu yerlerin dönümlerini 100 bin Tl'ye satacaklar. O insanların vicdanları rahat olacakmı? Bu yerler 10 katı 20 katına peşkeş çekilecek. Yapılan yanlıştan biran önce dönülmesi gerekir." dedi.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birligi Kocaeli İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Nedim Kara Sanayinin kendisine ve organize hale gelmesine karşı olmadıklarını söyledi. Bazı hususlara dikkat edilmediğini düşündüklerini söyleyen Kara, "Biz ülkemizin bir çzok sorununun sanayileşme ile çözüleceğine inanmaktayız. Ama bu demek değil ki, plansız ve özensiz sanayileşmeye ses çıkarmayacağız. Bu demek değildir ki , ihtiyaç fazlası sanayi alanlarına karşı çıkmayacağız. Burada olduğu gibi sanayi için yanlış yer seçimine karşı çıkarak planlı sanayileşme talebimizi bir kez daha dile getirmek isterim." dedi.

Verimli topraklara sanayi bölgesi istemediklerini söyleyen Akçekese Köyü Muhtarı Mevlüt Akdeniz, "Biz burada böyle bir sanayileşmeyi istemiyoruz. Gerekirse Ankara, gerekirse İnsan Hakları Mahkemesine kadar gideceğiz. Bizden bu toprakları tarım arazisi olarak alacaklar daha sonra da sanayicilere daha yüksek rakamlara sanayi arazisi olarak satacaklar." dedi. Açıklamanın ardından köylüler traktörlerine binerek protesto gösterisi yaptılar.

Ergün AYAZ - İZMİT - Kocaeli - DHA

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Köylülerden Eylem - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement