KPSS'de İstediği Sonucu Alamayınca Kendi İşini Kurdu - Son Dakika
Güncel

KPSS'de İstediği Sonucu Alamayınca Kendi İşini Kurdu

KPSS\'de İstediği Sonucu Alamayınca Kendi İşini Kurdu

Tokat'ta bilgisayar programcılığı bölümü mezunu 27 yaşındaki Saadettin Kaya, Kamu Personeli Seçme Sınavına (KPSS) 3 kez girmesine rağmen yeterli puan alıp atanamayınca, el sanatları işine yönelip çamurdan köprü, saat kulesi gibi hediyelik eşya yapmaya başladı.

24.02.2014 16:07

Tokat'ta bilgisayar programcılığı bölümü mezunu 27 yaşındaki Saadettin Kaya, Kamu Personeli Seçme Sınavına (KPSS) 3 kez girmesine rağmen yeterli puan alıp atanamayınca, el sanatları işine yönelip çamurdan köprü, saat kulesi gibi hediyelik eşya yapmaya başladı.

Kent merkezinde oturan Saadettin Kaya, Ankara Üniversitesi Kastamonu Meslek Yüksek Okulu Bilgisayar Programcılığı Bölümü'nden 2007 yılında mezun olduktan sonra, KPSS'ye girdi. Ancak, 3 kez girdiği sınavda başarılı olamayan Kaya, daha sonra Gaziosmanpaşa Lisesi'nde 1 yıl ücretli bilgisayar öğretmenliği yaptı. Ardından özel sektörde çeşitli yerlerde çalışan Kaya, son olarak Taşhan'da bulunan hediyelik eşya satımı yapan dükkanı malzemeleriyle birlikte kiraladı. Burada çamurdan yapılan hediyelik eşyaları yapmaya başladı. İlk başlarda sıkıntı çeken Kaya ardından Tokat'ın simgeleri olan, 'Saat Kulesi', 'Hıdırlık Köprüsü'nü yaparak satışa çıkardı. İlgi ile karşılaşan Kaya daha sonra, çalışmalarına hız verdi.

"VATANDAŞLARIN İLGİSİ İYİ"

Kaya, 2008 yılında girdiği KPSS'de 81 puan almasına karşın atanamadığını, daha sonra hayatın KPSS'ye bağlı olmadığını düşündüğünü söyledi. Bunun üzerine kendisini işine yönelmeye karar verdiğini belirten Kaya, şöyle konuştu:

"Burayı çömlekçiden devraldım. Çömlekçiden alınca burada kil vardı, zaten benim kara kalem çalışmam vardı. Sonra, 'Biraz obje çalışabilirim' dedim. Hiç eğitim almadan çalışmalara başladık. Ufak hatalar oldu. Sonra kendimi geliştirerek güzel çalışmalar yaptım. Mesela Tokat Saat Kulesi'ni, Hıdırlık Köprüsü'nü yaptım. Vatandaşların ilgisi oldukça iyi. Sadece kamuya bağlı kalıp beklemektense kendi işime yönelmeyi tercih ettim. KPSS'ye yine gireceğim ama kazanma gibi bir derdim yok. Sadece deneme amaçlı gireceğim." - Tokat

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel KPSS'de İstediği Sonucu Alamayınca Kendi İşini Kurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement