Ortaöğretim mezunlarına yönelik düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Sakarya'da başladı.
Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) gerçekleştirilen, KPSS'nin ortaöğretim oturumu 176 sınav merkezinde gerçekleştiriliyor.
Sakarya'da erken saatte sınava girecekleri okullara gelen adaylar, sınav giriş belgeleri ve kimlikleri kontrol edildikten sonra güvenlik kontrollerinden geçirilerek sınav salonuna alındı.
ÖSYM tarafından yapılan tüm uyarılara rağmen bazı adayların üzerinden aramalar sırasında anahtar, bozuk para, kalem, silgi, kalem traş, kulaklık, küpe, saat, sigara paketi, çakmak ve mendil gibi bazı eşyaların çıkması dikkati çekti.
Adaylar, yanlarında getirdikleri eşyaları bıraktıktan sonra sınav salonlarına alınabildi.
Çocuğu sınava giren baba Yakup Ekrem, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocuğunun hayallerinin güzel olduğunu belirterek, "Hayali iyi bir yere gelmek. Dersleri de güzel. İnşallah sınavı kazanır. İyi bir yere gelsin diye bizde bekliyoruz burada." dedi.
Anne Nuray Ekrem de çocuğunun elektrik mühendisi olmak istediğini ifade ederek, "Sınava gire gire o kadar çok stres yok ama yine de var yani, bize belli etmiyor. Bende ondan daha çok. Bende, şu an sınava girmiş gibiyim. Allah'ın izniyle inşallah kazanır. Allah'tan hayırlısını diliyoruz." şeklinde konuştu.
KPSS ortaöğretim oturumuna katılan 3 milyon 498 bin 335 aday, 120 dakikada genel yetenek ve genel kültür testlerinden oluşan 120 soruyu cevaplayacak.
Son Dakika › Güncel › KPSS Ortaöğretim Oturumu Başladı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.