Kremlin'den Macaristan'a Pragmatik İlişkiler Vurgusu - Son Dakika
Son Dakika Logo

Kremlin'den Macaristan'a Pragmatik İlişkiler Vurgusu

13.04.2026 14:46

Peskov, Macaristan ile pragmatik ilişkilerin sürecine dair umutlarını dile getirdi.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Macaristan'ın yeni yönetimiyle pragmatik ilişkilerin sürdürüleceğini umduklarını belirterek, "Bu, hem Moskova hem de Budapeşte için faydalı olacak. Macaristan ve tüm Avrupa ülkeleriyle olduğu gibi, iyi ilişkilerin kurulmasından yanayız." dedi.

Peskov, başkent Moskova'da gazetecilere gündemdeki konulara dair açıklamalarda bulundu.

Macaristan'da dün düzenlenen genel seçimin sonuçlarını değerlendiren Peskov, Macaristan halkının tercihine saygı duyduklarını söyledi.

Peskov, "Macaristan'ın yeni yönetimiyle yeterince pragmatik ilişkilerin sürdürüleceğini umuyoruz. Diyaloğa hazır olunduğu yönünde açıklamalar duyduk. Elbette bu, hem Moskova hem de Budapeşte için faydalı olacak. Macaristan ve tüm Avrupa ülkeleriyle olduğu gibi, iyi ilişkilerin kurulmasından yanayız. Maalesef bu, Avrupa ülkeleriyle henüz karşılıklı değil ancak Rusya diyaloğa açık." diye konuştu.

Peskov, Avrupa'nın Ukrayna'daki savaşın sürdürülmesinden yana yaklaşım sergilediğini belirtti.

Rusya'nın daha önce İran'daki zenginleştirilmiş uranyumun işletilmesi konusunda teklif sunduğunu anımsatan Peskov, bu teklifin geçerli olduğunu kaydederek, "Ancak buna talep yok. Rusya, bu konuda açık." ifadesini kullandı.

Sözcü Peskov, ABD Başkanı Donald Trump'ın "Hürmüz Boğazı'na giriş ve çıkış yapan gemileri ablukaya alma yönündeki kararının uluslararası pazarları olumsuz etkileyeceğini vurguladı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kremlin'den Macaristan'a Pragmatik İlişkiler Vurgusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement