Küçük Deniz, Alevlerin Arasından Kurtarıldı - Son Dakika
Güncel

Küçük Deniz, Alevlerin Arasından Kurtarıldı

Küçük Deniz, Alevlerin Arasından Kurtarıldı

Muğla'nın Milas İlçesi'nde evlerinde çıkan yangından son anda kurtarılarak hastaneye kaldırılan 2 yaşındaki Deniz Efe Uçar, yüzünde ve ellerinde meydana gelen yanıkların tedavisinin ardından taburcu edildi.

20.02.2013 15:50

Muğla'nın Milas İlçesi'nde evlerinde çıkan yangından son anda kurtarılarak hastaneye kaldırılan 2 yaşındaki Deniz Efe Uçar, yüzünde ve ellerinde meydana gelen yanıkların tedavisinin ardından taburcu edildi.

İsmetpaşa Mahallesi 1'inci Sodra Sokak'taki 26 yaşındaki Özlem Uçar'a ait evde, dün saat 16.00 sıralarında yangın çıktı. Klimadan çıktığı sanılan yangın kısa sürede büyüdü. Yangının başladığı salonda uyuduğu öğrenilen 2 yaşındaki Deniz Efe Uçar, son anda alevlerin arasından kurtarıldı. Yüksek ısı nedeniyle yüzünde birinci derece yanıklar oluşan çocuk, yoldan geçen bir otomobille Milas 75'inci Yıl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Komşuların haber vermesi üzerine gelen itfaiye ekipleri yangını su sıkarak söndürürken, ev kullanılmaz hale geldi.

"OĞLUMU EL YORDAMIYLA BULUP, ÇIKARDIM"

Oğullarının tedavisinin ardından, evleri yangında kullanılamayacak hale geldiği için Bodrum'daki annesinin yanında kalmaya başladıklarını anlatan Özlem Uçar, yaşadığı kabus dolu anlara şöyle anlatı:

"Sobanın borularını kurum dolduğu için temizlemek gerekiyordu. Zehirlenme riski olabileceğinden eşim sobayı yakmamamız konusunda uyarıp, 'Gerekirse klimayla ısının' demişti. Oğlum Deniz Efe'nin uykusu gelince, salonda yere yatırdım. Üşümesin diye de klimayı açtım. Elektrik tesisatı eski olduğu için klimayı kaldıramayacağını düşünüp, evdeki diğer elektrikli cihazları ise kapattım. Daha sonra misafirlerim geleceği için çay demlemek için mutfağa geçtim. Bir ara demlikteki eski çayı çöpe boşaltmak için balkona çıktığımda bir patlama sesi duydum. Önce tüp patladı sandım. Mutfağa girdiğimde bir şey yoktu. Daha sonra salonda yangın çıktığını farkettim. Kendimi güçlükle toparlayıp, oğlumu kurtarmak için salona girmek istedim. Ancak, astım hastası olduğum için iki kez denememe rağmen yapamadım. Daha sonra tüm gücümü toplayıp, "Ne olursa olsun' deyip, içeri daldım. Alevler ve yoğun duman vardı. El yordamıyla oğlumu bulup, kucağıma alıp, dışarı çıkardım" dedi.

ÖLDÜĞÜNÜ SANMIŞ

Oğlunu kucağına aldığından hareket etmediği için öldüğünü sandığını belirten Uçar, "Ceketimin içine sarıp üzerine kapandım. Sonrasını hatırlamıyorum. Şoka girmişim. Diğer binadaki insanları uyarmışım. 'Bebeğin ölüyor' diyenlere, 'Ölürse ölsün' demişim. Gülerek, ağlayarak tepki vermişim. Bu söylediklerimi hiç hatırlamıyorum. Evmiş, eşyaymış önemli değil. Çocuğum ve benim canıma bir şey olmadı ya bu yeter" diye konuştu.

Uçar'ın komşusu Serpil Nişantaşı da yangını duyunca yardıma koştuklarını belirtip, küçük Deniz Efe'yi annesiyle birlikte evden çıkarttıklarını söyledi. - Muğla/ Milas

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Küçük Deniz, Alevlerin Arasından Kurtarıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement