Küçük Dilan'ın Ailesine Taziye Ziyareti - Son Dakika
Güncel

Küçük Dilan'ın Ailesine Taziye Ziyareti

Küçük Dilan\'ın Ailesine Taziye Ziyareti

CHP Ankara Milletvekili Nazlıaka, Siverek'in Gürakar Beldesinde boğazına boncuk tanesinin girmesi sonucu hayatını kaybeden Dilan'ın ailesini ziyaret etti.

13.09.2012 22:00  Güncelleme: 09:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka geçtiğimiz gün Siverek'in Gürakar Beldesi'nde boğazına boncuk tanesinin girmesi sonucu hayatını kaybeden 3 yaşındaki Dilan'ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesine bağlı Gürakar beldesinde boğazına kaçan boncuğun nefes borusunu tıkaması sonucu hayatını kaybeden 3 yaşındaki Dilan B.'nin özellikle sosyal medyada tecavüze uğradığı söylentileri bir anda Türkiye gündemini sarsmıştı. 3 yaşındaki Dilan'ın ölümü, CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne de taşınmıştı. Ancak Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsinin ardından, küçük Dilan'ın tecavüz edilerek değil, boğazına bir boncuk tanesinin sıkışmasıyla nefes alamaması sonucu hayatını kaybettiği açıklanmıştı.

Türkiye gündemine oturan küçük Dilan'ın ölümü sonrası, CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka Gürakar Beldesi'nde bulunan Dilan'ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Aileye başsağlığı dileyen Milletvekili Nazlıaka, taziye ziyareti sonrası yaptığı açıklamada, "Böyle hiç şüphesiz, 3 yaşında bir evladımızın yaşamını kaybetmesi çok acı bir olaydır. Ben bir anne olarak, bunu çok farklı bir hassasiyet ile karşıladım ve 'ateş düştüğü yeri yakar' derler bunu iyi anladım. Ben oradaki anne ve babanın acısını onlar kadar yoğun hissedemem, ama hiç değilse onları ziyaret etmek boynumuzun borcudur. Onların acılarını paylaşmak adına bir beraber olmayı önemsiyorum" dedi.

Aile fertlerinden olan M.K ise, küçük Dilan'ın tespih boncuğu yutmasından dolayı öldüğünü ve aileyi karalamak için iftira atıldığını dile getirerek, "Resmen burada bölge halkını karalamak, bazında iftira atılmış. Hem siz buradasınız hem medya burada belki Medya aracılığı ile sesimizi duyurmak istiyoruz. Atılan bu iftiranın biran önce temizlenmesini istiyoruz. Elimde sağlık raporu olmasına rağmen ve siz sağlık raporunu bırakın bir tarafa otopsi raporu olsun ve diğer bütün raporlar olsun yani aksilik belirlenmediği sürece bizim hakkımızda yalan yanlış, yüz kızartıcı kalkıp ta böyle insanın insan toplumuna çıkamayacağı, bir hakaret atılmıştır. Belki siz yardımcı olursunuz, belki biz bu iftirayı başımızdan atarız. Çocuğumuz tecavüz edilerek öldürüldüğü haberini yapanlardan da şikayetçi olacağız" diye konuştu.

Küçük Dilan'ın ailesine başsağlığı dileyen Milletvekili Nazlıaka, daha sonra beldeden ayrılarak, Şanlıurfa'ya hareket etti. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Küçük Dilan'ın Ailesine Taziye Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement