Ne güzel bir uçurtma!
Can Çocuk Yayınları'nın 'Birlikte Okuyalım' dizisinden çıkan Küçük Eşek ve Yak'ın Doğum Günü okumayı yeni öğrenmiş çocuklar kadar, henüz bilmeyenleri de Küçük Eşek'le uçurtma uçurmaya davet ediyor.
Küçük Eşek arkadaşı Yak'ın doğum günü için ona bir hediye almak ister. Anne Eşek'le birlikte gittikleri oyuncakçıda öyle çok oyuncak vardır ki, şaşırır! Yine de seçim yapması hiç zor olmaz. Görür görmez hediyesini seçmiştir: Kırmızı güzel bir "uçurtma!" Armağanı paketlendikten sonra eve dönen Küçük Eşek arkadaşı Yak için aldığı bu uçurtmayı aslında öyle çok sevmiştir ki Yak'a vereceği için üzülmeye başlar. Acaba ona hediye olarak bu uçurtma yerine başka bir şey mi verse?
Daha önce Can Çocuk Yayınları'ndan çıkan Bir Kocaman Eşşek'le tanıdığımız kitabın Hollandalı yaratıcıları Rindert Kromhout ve Annemarie van Haeringen'le çocuklar bir kez daha buluşuyor. Küçük Eşek ve Yak'ın Doğum Günü, Can Çocuk Yayınları'nın Birlikte Okuyalım dizisinden çıktı.
"Küçük Eşek oyuncak sandığını karıştırıyor, içinden artık hiç oynamadığı bir ayıyı çıkarıyor. Yak'a bunu verse olmaz mı?
'Peki, uçurtma ne olacak?' diye soruyor annesi.
'O da benim olur,' diyor Küçük Eşek.
Anne Eşek başını sallıyor:
'Olmaz. Uçurtmayı Yak'a aldık. Onun doğum günü.'
Küçük Eşek üzülerek ayıyı oyuncak sandığa koyuyor."
Son Dakika › Güncel › Küçük Eşek ve Yak'ın Doğum Günü - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.