Küçük İskender: "Bu Tatsız Konu ile İlgili Hiç Birşey Söylemiyoruz" - Son Dakika
Güncel

Küçük İskender: "Bu Tatsız Konu ile İlgili Hiç Birşey Söylemiyoruz"

Küçük İskender: "Bu Tatsız Konu ile İlgili Hiç Birşey Söylemiyoruz"

Şair Küçük İskender İstanbul Modern'de düzenlenen 'Sözünün Sakınmadan' isimli bir söyleşiye katıldı.

09.09.2011 00:26

Şair Küçük İskender İstanbul Modern'de düzenlenen 'Sözünün Sakınmadan' isimli bir söyleşiye katıldı. Söyleşi öncesi bir gazetenin hakkında yayınladığı haberler ile ilgili olarak sorulan sorulara Küçük İskender, "Bu tatsız konu ile ilgili hiç birşey söylemiyoruz" diyerek cevapladı. Sabit Fikir ve İstanbul Modern işbirliğiyle düzenlenen "Sözünü Sakınmadan" söyleşilerinde usta eleştirmenler Semih Gümüş ve Ömer Türkeş'in konuğu olan Küçük İskender sıra dışı edebiyatını anlattı.

"MARJİNAL ŞAİR"

Söyleşi'de Edip Cansever'den de bahseden Küçük İskender, Cansever'in şiir kitabını ilk kez eline aldığında böyle şiir yazılmaz diyerek kitabı duvara çarptığını söyledi. Ancak Canseverin şiirlerini ilerleyen yıllarda anladım dedi. 1985'ten bu yana 'marjinal şair' tanımlamasıyla anılan Küçük İskender, edebiyat serüvenine onlarca şiir ve özgür metin, bir günlük, üç roman, iki özel derleme, bir inceleme, bir antoloji olmak üzere birçok kitap sığdırdı.

ETKİNLİĞİN DÜZENLEYİCİLERİ HABERLERİ KINADI

Ayrıca Küçük iskenderle ilgili çıkan haberlere İstanbul Modern ve Sabit Fikir tarafından düzenlenen 'Sözünü Sakınmadan" etkinliğinin düzenleyicilerinden, internetin Türkçe kitap eleştiri sitesi sabitfikir. com'un basılı dergisi Sabit Fikir, konuyla ilgili olarak 'tüm edebiyat severler adına" yaptığı kınama açıklamasında yazıyı 'yakışıksız ve provokatif" olarak niteledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Küçük İskender: 'Bu Tatsız Konu ile İlgili Hiç Birşey Söylemiyoruz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement