"Küçük" Menderes'in "büyük" Umudu - Son Dakika
Güncel

"Küçük" Menderes'in "büyük" Umudu

"Küçük" Menderes\'in "büyük" Umudu

"Yeni bağlanan 9 ilçe, 23 belde ve 400'e yakın köyün yaşam standardını yükseltmek için ne gerekiyorsa yapacağız.''

11.01.2013 09:59

Bakırçay turundan sonra Küçük Menderes Havzası'na geçen Başkan Kocaoğlu, yasayla Büyükşehir sınırlarına dahil edilen Beydağ ve Kiraz'da toplantılar yaptı; "Yeni bağlanan 9 ilçe, 23 belde ve 400'e yakın köyün yaşam standardını yükseltmek için ne gerekiyorsa yapacağız. Bunun en yakın örneği Bayındır'dır. Hiçbir ayrım yapmadan bütün yerleşimlere eşit hizmet götüreceğiz" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yeni yasayla birlikte sınırlarına dahil olan ilçelerde 15 ay öncesinden çalışmalarına başladı. Haftanın bir günü mesaisini yeni bağlanan ilçelere ayıran Başkan Kocaoğlu, Bakırçay Havzası'ndaki Dikili, Bergama ve Kınık'tan sonra, şimdi de Küçük Menderes Havzası'nda yer alan ilçeleri ziyarete başladı. İlk olarak Beydağ ve Kiraz'a giden Başkan Aziz Kocaoğlu; belediye başkanı, meclis üyeleri ve muhtarları dinledi. Bakırçay Havzası'nda yapılacak çalışmalar ile ilgili ekiplerin tespit çalışmalarına başladığını dile getiren Başkan Kocaoğlu, Küçük Menderes Havzası'nda da öncelikleri tespit edip yol haritasını çıkaracaklarını ve hızla çalışmalara başlayacaklarını dile getirdi.

4 mahalle ve 21 köyden oluşan Beydağ'ın Belediye Başkanı Vasfi Şentürk, meclis üyeleri ve muhtarlarla bir araya gelen Başkan Kocaoğlu, özetle şunları söyledi:

"Yol haritasını belirleyerek, öncelik sıralamasını doğru yaparak, hep birlikte çalışıp kentimizi kalkındıracağız. Biz klasik belediyecilik anlayışının dışında, 9 yıldır kentin kalkınmasını, refah düzeyini artırmayı hedefledik. Önümüzdeki yıllardan itibaren bu gelişmeyi siz de hissedeceğiz. Yeni bağlanan 9 ilçe, 23 belde ve 400'e yakın köyümüzdeki problemleri aklı selim içinde çözeceğiz. Köylerimizin kalkınması için bize düşen ne varsa hem kadro, hem araç gereç hem ekonomik olarak yapmaya gücümüz var. Bunun en yakın örneği Bayındır'dır. Bayındır'da ne yaptıysak en kısa zamanda Beydağ, Kiraz ve köylerinde de benzer çalışmaları gerçekleştireceğiz."

Köy deyip geçme!

Beydağ Belediye Başkanı Vasfi Şentürk ise Başkan Kocaoğlu'nun bugüne kadar kendilerine büyük destek verdiğini söyleyerek, " Başkanımız hiçbir gün elini bizden uzak tutmadı. Yasa değişikliğinden sonra da ilçemizde çok güzel projeler hayata geçireceğini inanıyorum" diye konuştu.

Beydağ Pazarı'nı dolaşarak esnafla da görüşen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, daha sonra Kiraz ilçesine geçti. 4 mahalle ve 52 köyden oluşan Kiraz'da Belediye Başkanı İsmet Korkmaz, meclis üyeleri ve muhtarlarla koordinasyon toplantısı yapan Başkan Kocaoğlu, her ilçeye, beldeye ve köye ayrım yapmadan hizmet götürdüklerinin altını çizerek, "Biz bunu yaparken 'köyde 50 tane oy var. Ne işin var orada?' diyorlar. 50 oy var ama orada benim insanım yaşıyor. Hiç ayrım yapmadan sadece siyasi olarak değil, inanç olarak değil, alt kimlik olarak değil, hiçbir yönden ayrım yapmadan görevimizi yapacağız. Belediye başkanlığı hoş bir seda. Hizmet edebilersek ne mutlu bize" dedi.

Bayındır'ı gördünüz

Kiraz Belediye Başkanı İsmet Korkmaz da Başkan Kocaoğlu'nu ilçelerinde görmekten duydukları memnuniyeti dile getirerek, "Başkanımız büyük başkan olarak, bir ağabey, baba olarak hepimizi kucaklayacaktır. Hepimize eşit davranacaktır. Siyasi ahlakı budur. İnsanlara hiçbir zaman siyasi düşüncesinden dolayı ayırt etmeden eşit hizmet götürmektedir. İzmir'e giderken Bayındır'ı görmüşsünüzdür. Torbalı'da da aynı şekilde. Bütün arazi yolları asfaltlanmıştır. Bu yolları yaparken Başkanımız hiçbir ayrım yapmamıştır

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Küçük' Menderes'in 'büyük' Umudu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement