Küçük Mustafa'ya "Hayat" Amerika'dan Gelecek - Son Dakika
Güncel

Küçük Mustafa'ya "Hayat" Amerika'dan Gelecek

Küçük Mustafa\'ya "Hayat" Amerika\'dan Gelecek

2 yıl önce 100 binde bir rastlanan "kronik myeloid lösemi" hastalığına yakalanan ve 4 ay önce Amerika'dan gelen ilik nakledilen 6 yaşındaki Mustafa, ilik vücuda uyum sağlamayınca yeniden rahatsı...

06.12.2013 11:12

SÜLEYMAN ELÇİN - 2 yıl önce 100 binde bir rastlanan "kronik myeloid lösemi" hastalığına yakalanan küçük Mustafa'ya, Amerika'dan ikinci kez gelecek ilik nakledilecek.

Afyonkarahisar'ın Bolvadin ilçesindeki tavuk çiftliğinde çalışan Fatma ve Mehmet Keçili çiftinin ikinci çocukları 6 yaşındaki Mustafa Mert, 2 yıl önce bisikletten düştü. Dizinde kanama nedeniyle ödem oluşan küçük Mustafa, Bolvadin Devlet Hastanesine götürüldü.

Burada yapılan testlerin ardından önce Afyonkarahisar Kocatepe Üniversitesi Hastanesine, ardından Hacettepe Üniversitesi Hastanesine götürülen küçük Mustafa'ya 100 binde bir rastlanan "kronik myeloid lösemi" teşhisi konuldu.

Yaşaması için ilik nakli olması gereken Mustafa, tedavi için Akdeniz Üniversitesi Hastanesine geldi. Burada yapılan testlerin ardından Mustafa için yurt dışındaki ilik bankalarından uygun ilik aranmaya başlandı.

Amerikalı 39 yaşındaki bir kadının iliği nakledildi

Keçili ailesine mutlu haber Amerika'dan geldi. İsmi açıklanmayan Amerikalı 39 yaşındaki bir kadının iliğinin Mustafa'ya uyumlu olduğu tespit edildi. Hazırlıkların ardından 4 ay önce Amerika'dan gelen ilik, Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde Mustafa'ya nakledildi.

Naklin ardından değerleri düzelmeye başlayan Mustafa, kontrol altına alındı. Nakilden bir süre sonra hastalığı nükseden ve nakledilen ilik vücuda uyum sağlamayan Mustafa, yaşamak için tekrar uygun iliği beklemeye başladı.

Amerika'dan aynı donörden ikinci kez gelen hayat

Küçük Mustafa'nın annesi Fatma Keçili, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ikinci kez aynı donörden ilik geleceğini belirtti. Doktorların kendilerine bu nakille Mustafa'nın hastalıktan kurtulma şansının yüksek olduğunu söylediğini anlatan Keçili, "Nakilden sonra da (oğlum hastalığı yendi) dememiz için 10 yıl değerlerinde bir sıkıntı olmaması gerekiyor" dedi.

Keçili, iliğin 10 Aralık'ta Amerika'dan gönderileceğini, birkaç gün sonra da oğluna nakledileceğini ifade etti.

Hayırseverlerden yardım bekliyor

Zor günler geçirdiklerini ifade eden Keçili, şöyle devam etti:

"Oğlum nakil olmazsa kurtulma şansı yok. Maddi ve manevi çok büyük çöküntüler yaşadık. Hiçbir desteğimiz yok. Eşim günübirlik işlerde çalışarak geçimimizi sağlamaya çalışıyor. Oğlumun masrafı çok. Özel gıdalarla beslenmek zorunda. Bunu karşılamakta güçlük çekiyoruz. Oğlumun sağlığa kavuşması için hayırseverlerden yardım bekliyoruz."

Polis olmayı istiyor

Hastalığını bir oyun gibi algılayan ve hayata gülümsemeyi hiç ihmal etmeyen küçük Mustafa, hastaneyi ikinci evi gibi görüyor. Her gün annesiyle hastaneye giderek kontrolden geçen Mustafa'nın tek hayali, arkadaşları gibi sokağa çıkıp oynamak.

Bağışıklığı çok düşük olan ve bu nedenle sokağa çıkamayan küçük Mustafa'nın en iyi arkadaşları ise oyuncakları. Küçük Mustafa, hastalığı atlattıktan sonra polis olmayı istediğini dile getirdi. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Küçük Mustafa'ya 'Hayat' Amerika'dan Gelecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement