Küçük Valinin Savaş Endişesi - Son Dakika
Güncel

Küçük Valinin Savaş Endişesi

Küçük Valinin Savaş Endişesi

Çanakkale'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında 18 Mart İlköğretim Okulu 5-B sınıfı öğrencisi Aybüke İrem Dalkıran bir süreliğine vali oldu.

23.04.2011 11:40

Çanakkale'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında 18 Mart İlköğretim Okulu 5-B sınıfı öğrencisi Aybüke İrem Dalkıran bir süreliğine vali oldu. Savaşa yönelik endişeleri olduğunu belirten minik vali, yeni konutlarda sığınak yapımının zorunlu hale getirilmesini istedi.

Minik Vali Aybüke İrem Dalkıran, Çanakkale'nin sorunları konusundaki bilgi ve birikimiyle sanki 40 yıllık vali edasıyla dikkat çekti. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı çocuklara armağan eden Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarını saygı ile andıklarını belirterek sözlerine başlayan küçük vali Dalkıran, 'Türk çocukları! Ulusal Egemenlik Bayramı hepinize kutlu olsunö dedi.

Vali Aybüke İrem Dalkıran, 'Ülkemizde barış olması her zaman bunun devam edeceği anlamına gelmez. Bu yüzden yeni yapılan evlerde sığınak yapılması isteğe bağlı değil, zorunlu hale gelmeli. Çünkü, dünyadaki devletler yarış içinde. Bütün devletler en üste çıkmak istiyor. Bunun içinde ellerinden geleni yapıyorlar. Bu yüzden biraz endişem varö dedi.

Çanakkale'nin sorunlarına da dikkat çeken küçük vali Aybüke İrem, 'İşsizlik ve ondan kaynaklanan sorunlarımız var. İlimizdeki yatırımların arttırılması için çalışacağız. İşsiz ve evine ekmek götüremeyen kimse kalmasın istiyorum. Turistleri şehrimizde daha uzun süre tutacak olanaklar yaratılmalı. Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı'nın daha iyi tanıtılması için çalışma başlattık. Bu konudaki çalışmaları destekleyip, yatırım yapmak isteyenleri teşvik edeceğimö dedi.

Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna ise, makamını teslim ettiği Aybüke İrem'i dinledikten sonra, 'Ben de olsam aynı şeyleri söylerdimö diyerek Çanakkale'nin sorunlarına çok iyi vakıf olduğunu söyledi. Ardından da günün anısına küçük valiye bir hediye verdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Küçük Valinin Savaş Endişesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement