Kumluca'da Yörük Festivali - Son Dakika
Son Dakika Logo

Kumluca'da Yörük Festivali

Kumluca\'da Yörük Festivali
06.05.2026 02:06

Kumluca'daki Tarım ve Seracılık Festivali'nde Yörük kültürü tanıtıldı, çadırlar ziyarete açıldı.

Antalya'nın Kumluca ilçesinde bu yıl 27'ncisi düzenlenen Tarım ve Seracılık Festivali etkinlikleri kapsamında, Yörük ateşi yakıldı, Yörük çadırları ziyarete açıldı.

Yörük göçüyle başlayan etkinlikler, mahallelerin katılımıyla kurulan Yörük çadırlarının ziyarete açılmasıyla devam etti.

Etkinlikte konuşan Merkez Mahallesi Muhtarı Serkan Ersoy, şehir yaşamında olmalarına rağmen, Yörük kültürünü yaşatmak, gelecek nesillere bu güzel kültürü aktarmak amacıyla ellerinden geleni yaptıklarını vurguladı.

Kumluca Beydağı Yörükleri adına konuşan Süleyman Uslu ise Yörüklerin yüzyıllardır süregelen Yörük göçünü yaptıklarını ve kurdukları çadırlarda kültürlerini ziyaretçilere anlatmak için çaba sarf ettiklerini söyledi.

Bir hafta açık kalacak Yörük çadırlarında her akşam çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek ve ziyaretçilere yöresel yiyecek ve içecekler ikram edilecek.???????

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kumluca'da Yörük Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement