Kunduz Festivali'nde Recep Kara Başpehlivan Oldu - Son Dakika
Güncel

Kunduz Festivali'nde Recep Kara Başpehlivan Oldu

Kunduz Festivali\'nde Recep Kara Başpehlivan Oldu

Samsun'un Vezirköprü Kaymakamlığı, Vezirköprü Belediyesi ve belde belediyelerin işbirliğiyle düzenlenen "10.Kültür Sanat Doğa ve Turizm Festivali"nde yapılan yağlı güreşlerde başpehlivanlığı Recep Kara kazandı.

28.09.2013 20:24

Samsun'un Vezirköprü Kaymakamlığı, Vezirköprü Belediyesi ve belde belediyelerin işbirliğiyle düzenlenen "10. Kültür Sanat Doğa ve Turizm Festivali"nde yapılan yağlı güreşlerde başpehlivanlığı Recep Kara kazandı.

Kunduz Ormanı'nda yapılan festivale Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Aslan Karanfil, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Vezirköprü Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Vezirköprü Belediye Başkanı İ. Sadık Edis, AK Parti İl Başkanı Fuat Köktaş, belde belediye başkanları ve vatandaşalar katıldı.

200 güreşçinin katıldığı güreşlerde Alirıza Kaya ile finale kalan Recep Kara,rakibini yenerek başpehlivanlığı elde etti. Güreşlerde 210 bin lira ile ağalığı Bilal Acar kazanarak festival ağası oldu.

Vezirköprü Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı yaptığı konuşmada, "Vezirköprü Kunduz Festivali, bölge için ayrı bir önem arz ediyor. Burası gelecekte hem festivallerin yapıldığı anlamda hem de sportif tesislerin kazandırılmasıyla birlikte ayrı bir önem arz edecek" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Ben Kunduz Ormanları'nı bölgemizin çok nadide bir mücevheri gibi görüyorum. Bütün dünyada büyük şehirlerin açmazı rutubettir. ve rutubet insan sağlığı üzerinde de zararlı bir etki yapar. Özellikle yaz aylarında insanlarda eklem sorunları başlar. İşte bütün bu olumsuzluklarla mücadelede bu doğa güzelliğinin dorukta olduğu bu yerde burada olan klima, problemlerin çözümüne çok katkı sağlar. Burası bir fizyoterapi ve sağlık merkezide olabilir. Burası bir spor merkezi olabilir, burası sağlık ve turizme hizmet üzere potansiyel bir alan olarak düzenlenebilir ve düzenlenecektir. Vezirköprü Belediye Başkanımız ile buralara yapılabilecek olan bütün hizmetler, görev bize nasip olursa devam edecek" şeklinde konuştu.

Kunduz'da düzenlenen festival yarın offroad oyunlarıyla devam edecek. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kunduz Festivali'nde Recep Kara Başpehlivan Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement