Kur'anı Güzel Okumak İçin Yarıştılar - Son Dakika
Güncel

Kur'anı Güzel Okumak İçin Yarıştılar

Sivas'ta, erkek imam hatip lisesi öğrencilerinin katılımına açık olarak, Genç Sada Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması düzenlendi.

27.02.2017 16:12

Sivas'ta, erkek imam hatip lisesi öğrencilerinin katılımına açık olarak, Genç Sada Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması düzenlendi.

Milli Eğitim Bakanlığı Din Eğitimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Genç Sada Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması'nın Sivas finali, Atatürk Kültür Merkezi'nde yapıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, yarışmanın açılışında yaptığı konuşmada, Kur'an-ı Kerim'i anlama ve anlatma yönünde yapılan faaliyetlerin önemli olduğunu belirterek, "Milli Eğitim Bakanlığımız din öğretimi konusunda oldukça güzel gelişmelere imza attı. Bu çerçevede ilimizde de çalışmalar devam etmekte." dedi.

Kentteki imam hatip ortaokulu sayısının 26'ya, imam hatip lisesi sayısının da 17'ye yükseldiğini kaydeden Altınsoy, ilçelerin tamamında imam hatip ortaokulu bulunduğunu söyledi.

Birinci Giresun'daki bölge yarışmasına katılacak

Milli Eğitim Şube Müdürü Fehmi Tutkun ise Milli Eğitim Bakanlığı Din Eğitimi Genel Müdürlüğü faaliyeti kapsamında düzenlenen yarışmaya, 5'i il merkezi, 9'u da ilçelerden olmak üzere 14 erkek imam hatip lisesinin katıldığını belirterek, birinci olan okulun 8 Nisan'da Giresun'da yapılacak bölge finallerinde Sivas'ı temsil edeceğini, Türkiye finalinin ise 26 Mayıs'ta yapılacağını bildirdi.

Konumların ardından jüri başkanlığını İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan'ın yaptığı yarışmada, Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesinden Muhammed Burak Duman birinci olarak bölge finallerine katılmaya hak kazındı.

Yarışmada, Abdulhamit Han Anadolu İmam Hatip Lisesinden Muhammed İkbal Kaya ikinci ve Suşehri Anadolu İmam Hatip Lisesinden Alp Aslan Kavalcı da üçüncü oldu.

Yarışmada dereceye giren öğrenciler, altınla ödüllendirildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kur'anı Güzel Okumak İçin Yarıştılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement