Genelkurmay 'Kurmaylık Sınavı Soruları Sızdırıldı' Haberlerini Yalanladı - Son Dakika
Güncel

Genelkurmay 'Kurmaylık Sınavı Soruları Sızdırıldı' Haberlerini Yalanladı

Genelkurmay \'Kurmaylık Sınavı Soruları Sızdırıldı\' Haberlerini Yalanladı

Genelkurmay, "kurmaylık sınavı soruları sızdırıldı" iddiasına açıklık getirdi. Haberin gerçek dışı olduğu ve herhangi bir suç duyurusunda bulunulmadığı ortaya çıktı.

16.05.2015 14:58  Güncelleme: 16:23

Genelkurmay Başkanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Tuğgeneral Ertuğrulgazi Özkürkçü, "Kurmaylık Sınavı Soruları Sızdırıldı" başlıklı haberin gerçek dışı olduğunu belirterek, "Kurmaylık sınavı sorularının sızdırıldığına dair ne Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Güler'in imzasıyla ne de Genelkurmay Adli Müşavirliği'nce herhangi bir suç duyurusunda bulunulmadı." dedi.

"SORULAR SIZDIRILMADI, SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULMADI"

Genelkurmay Başkanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Tuğgeneral Ertuğrulgazi Özkürkçü, 15 Mayıs 2015 tarihinde bir gazetede yer alan "Kurmaylık Sınavı Soruları Sızdırıldı." başlıklı haberle ilgili açıklamalarda bulundu. 15 Mayıs 2015 tarihinde günlük ulusal bir gazetede "Kurmaylık Sınavı Soruları Sızdırıldı" başlıklı bir yazı kaleme alındığını ve Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Güler'in imzasıyla ilgili kişiler hakkında suç duyurusunda bulunulduğu haberi yayımlandığını anımsatan Özkürkçü, haberde iddia edildiğinin aksine kurmaylık sınavı sorularının sızdırıldığına dair ne Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Güler'in imzasıyla ne de Genelkurmay Adli Müşavirliği'nce herhangi bir suç duyurusunda bulunulmadığını ifade etti.

"ÇOK GİZLİ İBARESİ BU TÜR SUÇ DUYURUSU EVRAKLARINDA KULLANILMAZ"

Haberin gerçek dışı olduğunu belirten Özkürkçü, "Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na da bu kapsamda sorulmuş ve kendilerinden de bu yönde bir soruşturma olmadığı cevabı alınmıştır. Ancak yine başka bir ulusal günlük gazetede 15 Nisan 2014 tarihinde yayınlanan 'Soruları çalıp TSK'ya sızdılar' başlığı ile yapılan bir röportajda çok değişik kapsamda olan, kurmaylık soruları sızdırılması ile ilgili olmayan bir başka haberi yer almış ve bu haberle ilgili olarak Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Güler tarafından 17 Nisan 2014 tarihli suç duyurusunda bulunulmuştur. Bunun yukarıda yer alan haberle hiçbir ilgisi yoktur. Detay olarak suç duyurusu evrakları da 'Hizmete Özel' gizlilik derecesini haizdir. Harekat planları dışında 'çok gizli' ibaresi zaten bu tür suç duyurusu evraklarında kesinlikle kullanılmaz." diye konuştu.

DİĞER BİR SUÇ DUYURUSU İSE...

Özkürkçü, aynı kapsamda sayılabilecek bir suç duyurusunun da yine Genelkurmay Başkanlığı Adli Müşavirliği'nce 15 Mart 2013 tarihinde yapıldığını belirtti. Suç duyurusunun ise bir uzman çavuş ve eşi hakkında olduğunu dile getiren Özkürkçü, "Anılan kişiler bir internet sitesi üzerinden uzman çavuşluğa, astsubaylığa vb. okullara giriş yapacak adaylara daha önce çıkmış soruları baz alarak bilgi notları ve soru örnekleri satmış olmalarından dolayı suçlanmışlar ve haklarında dava açılmıştır." diye konuştu.

NE OLMUŞTU

Habertürk'ten Cemal Doğan'ın haberine göre, KPSS skandalının ardından, Türk Silahlı Kuvvetleri'nde subaylara generallik yolunu açan kurmaylık sınavı sorularının da önceden sızdırıldığı iddia edilmiş, Genelkurmay'ın şikâyeti üzerine, Ankara Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosu Savcılığı olayla ilgili soruşturma başlatıldığı iddia edilmişti. Orgeneral Güler'in suç duyurusu üzerine, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu Savcılığı'nın hemen harekete geçtiği ve Zafer Çarşısı'nda bir operasyon gerçekleştirdiği belirtilmiş ve "Çok gizli" kaydıyla yürütülen soruşturmada, savcılığın hangi aşamada olduğuna ilişkin de bilgi verilmediği öne sürülmüştü.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Genelkurmay 'Kurmaylık Sınavı Soruları Sızdırıldı' Haberlerini Yalanladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement