Aydın'ın Kuşadası İlçesi'nde, turizm sezonun başlaması, kruvaziyer gemilerinin gelmesi ile turizmciler ve esnaf hazırlıklarını tamamlarken, belediyenin altyapı ve meydan düzenleme çalışmaları yapması tepkilere yol açtı.
Kuşadası Belediyesi, Kervansaray ile balıkçı barınağı arasında kalan bölgede altyapı ve meydan, Barbaros Bulvarı'nın girişinde de düzenleme çalışması başlattı. Bu çalışmalar, turizm sezonunu başlaması nedeniyle tepkiyle karşılandı. Belediye Meclis'i toplantısında gündem dışı söz alarak konuya değinen Ak Parti'li meclis üyesi Tacettin Özden, "Bir yandan turizm sezonunu uzatmanın, 12 aya yaymanın yollarını arıyoruz, diğer yandan hazırlıklarımızı tamamlayamıyoruz. Yıllardır 1 Nisan turizm sezonunun başlangıç tarihi olarak bilinir, kabul edilir. Yine bu tarihte inşaat ve altyapı çalışmaları tamamlanmaz. Turistin rahatça gezebileceği bir ortam yaratılamaz. Gemiden inen turistler, çamur, toz, traktör, kepçeler arasından geçiyor. Esnaf mağdur durumda" diye konuştu.
Kuşadası Belediye Başkanı CHP'li Esat Altungün de inşaata yasak tarihlerinin valilikçe belirlendiğini söyledi. Yağışlar nedeniyle kış aylarında çalışmaların yapılmadığını savunan Altungün "Bu kış çok yağışlı geçince yol ve altyapı çalışmaları aksadı" dedi. - Aydın/ Kuşadası
Son Dakika › Güncel › Kuşadası'nda Turizm Sezonunda Altyapı Çalışmasına Tepki - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?