Kütahya'da Kocaçay'da ıslah çalışmaları tamamlandı - Son Dakika
Güncel

Kütahya'da Kocaçay'da ıslah çalışmaları tamamlandı

Kütahya\'da Kocaçay\'da ıslah çalışmaları tamamlandı

Kütahya'nın Çavdarhisar ilçesinde bulunan Kocaçay'da yapılan ıslah çalışmaları tamamlandı. Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, 4,5 ay süren makinalı çalışmalar sonucunda kurutma kanalı ve Kocaçay deresi yataklarının ıslah edildiğini ve taşkın riskinin azaltıldığını belirtti. Çalışma ile ilçe merkezi, sit alanları ve tarım arazileri taşkından korunmuş, çevre düzenlemesi sağlanmış ve haşere mücadelesine katkı sağlanmıştır.

16.08.2023 10:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya'nın Çavdarhisar ilçesindeki Kocaçay'da yürütülen ıslah çalışmalarının tamamlandığı bildirildi.

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, yaptığı açıklamada, Kütahya'da DSİ olarak baraj, gölet ve sulama tesislerinin yanı sıra ıslah çalışmalarıyla da çiftçileri desteklemeye, vatandaşları taşkınların vereceği zararlardan korumaya devam ettiklerini belirtti.

Bu kapsamda Çavdarhisar Kaymakamlığı talebine istinaden ilçe merkezinden geçen Kocaçay üzerinde ve drenaj kanallarında idari imkanlarla 4,5 ay süren makinalı çalışma yapıldığını vurgulayan Balta, şunları kaydetti:

"Kurutma kanalı ve Kocaçay deresi yatakları ıslah edilerek olası taşkın riski azaltıldı. İş kapsamında envantere yeni giren iş makinalarının da kullanımıyla 49 bin metre kanal kazısı ve 2 bin metre servis yolu yapılmıştır. Çavdarhisar ilçesinin turizm bölgesi olması açısından kurutma kanalı ve Kocaçay deresinde uzun yıllar boyunca oluşan ağaçlanma ve rüsubat birikimi temizlenerek çevre düzenlemesi sağlanmıştır."

Mehmet Akif Balta, yapılan çalışma ile 5 bin 100 metre dere ıslah edilerek ilçe merkezi yerleşim alanları, bölgede bulunan sit alanları ve 700 dekarlık tarım arazileri taşkından korunduğunu, haşere ve sinek mücadelesine katkı sağlandığını aktardı.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kütahya'da Kocaçay'da ıslah çalışmaları tamamlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement