'Kutlu Doğum'da Duygusal Buluşma - Son Dakika
Güncel

'Kutlu Doğum'da Duygusal Buluşma

\'Kutlu Doğum\'da Duygusal Buluşma

Apak, "Hz Peygamberi ağlayarak değil anlayarak anmalıyız"

25.04.2012 13:09

Bursa Kent Konseyi Şairler ve Yazarlar Çalışma Grubu tarafından 'Kutlu Doğum Haftası' nedeniyle düzenlenen söyleşide konuşan Prof. Dr. Adem Apak, Peygamber'in ağlayarak değil, anlayarak anılması gerektiğini söyledi.

Bursa Kent Konseyi Koza Salonu'nda yapılan söyleşiye, Bursa Kent Konseyi Şairler ve Yazarlar Çalışma Grubu Temsilcisi Faruk Anbarcıoğlu, Yıldırım Müftüsü Osman Şen ve çalışma grubu üyeleri katıldı. Programın açılışında konuşan Faruk Anbarcıoğlu, alemlere rahmet olarak gönderilen Hazreti Peygamber'in dünyanın karanlığa boğulduğu bir dönemde insanlığa ışık saçtığını söyledi.

Toplantıya konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Adem Apak ise, Hazreti Peygamber'i tanıtma faaliyetlerinin yoğun duygulu söz ve müzik performanslarıyla adeta toplu ağlama seanslarına dönüştürüldüğünü söyledi. Apak, Hazreti Peygamber'i ağlayarak değil, anlayarak, düşünerek tanımak ve tanıtmak gerektiğini vurguladı.

Konuşmalarından ardından gönüllü şairler, kendi yazdıkları şiirlerle Peygamber Hz Muhammed'in hayatından kesitler sundu. Programda, Faruk Anbarcıoğlu, Süleyman Pancaroğlu, Nuran Bağlamaç, Muhittin Laçin, Turgut Tüfekçibaşı, Yasemin Şahbaz, Nevzat İspir, Şaziye Çeliker, Şahin Karaman, Armağan Bilgin, Safiye Göktepe, Şinasi Erdoğan, Seyfidar Taban, Gönül Aydemir, Faremuz Şahbaz, Hamiyet Annaç Akyıldız, Ömer Ekinci Micingirt, Vahdettin Işıldak, Yasin Ballı, Sadık Şenkaya ve Ayfer Sönmez şiirleriyle dinlentide duygusal anlara imza attı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Kutlu Doğum'da Duygusal Buluşma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement