Kütüphane Haftasında, Kütüphanelere İlgi Artıyor - Son Dakika
Güncel

Kütüphane Haftasında, Kütüphanelere İlgi Artıyor

Kurulduğu 1991 yılından bu yana Aliağa'nın kültür yuvası özelliğini koruyan Aliağa belediyesi Nadir Nadi Kütüphanesi, Kütüphane haftası nedeniyle öğrencilerle dolup taşıyor.

29.03.2012 12:42

Dünyanın bir çok ülkesinde uygulanan Dewey On "kitap konu sınıflama" sistemi ile kitapseverlerle hizmet veren Nadir Nadi Kütüphanesinin son konukları Aliağa Şehit Kemal Köyü Yeni Mahalle İlköğretim Okulunun 4-A sınıfı öğrencileri, öğretmen ve velilerdi.

ÖĞRENCİLER, AİLELERİYLE BİRLİKTE KÜTÜPHANEDE

Bin 472 üyesi olan ve 13 bin kitabın bulunduğu ve güncel yayınlarla sürekli gelişen Aliağa Belediyesi Nadir Nadi kütüphanesinde öğrencilerin en çok ilgisini çocuk kitapları çekti. Öğretmen Suna Özdeşir ile birlikte kütüphanedeki kitapları ilgiyle inceleyen ve seçtiklerini okumaya başlayan öğrencilere aileleri de eşlik etti. Minik ziyaretçilere kütüphaneyi tanıtan Nadir Nadi Kütüphanesi sorumlusu Hilal Yaşar, öğrencilerin bilgiye ulaşması ve kaynak taraması konusunda da bilgiler verdi.

BAŞKAN OĞUZ; ÇAĞDAŞLIĞIN YOLU OKUMAKTAN GEÇİYOR

Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, Belediye Nadir Nadi Kütüphanesi'nin her yaştan okuyucuya hitap edecek zenginlikte kitaba sahip olduğunu ifade ederek, "Dünyayı ve ülkesini tanıyan, araştıran, özgüveni yüksek, Atatürkçü, çağdaş değerlere bağlı, kendini iyi yetiştirmiş bir gelecek istiyorsak, bunun yolu çok okumaktan geçiyor. Çocuklarımıza Kitap sevgisinin kazandırılması için kütüphanemiz hizmet veriyor. Başta öğrencilerimiz olmak üzere kitap sevgisi olan herkesi kütüphanemize bekliyorum" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kütüphane Haftasında, Kütüphanelere İlgi Artıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement