Kuveyt'ten, Suriyeli Çocuklar İçin Mardin'e Okul - Son Dakika
Güncel

Kuveyt'ten, Suriyeli Çocuklar İçin Mardin'e Okul

Kuveyt\'ten, Suriyeli Çocuklar İçin Mardin\'e Okul

Kuveyt'te faaliyet gösteren Rahmel Cemiye Alemiye Derneği, Türkiye Uluslararası Şefkat Derneği'nin de desteğiyle, savaştan kaçarak Mardin'e yerleşen Suriyeli çocuklar için okul açtı.

25.02.2014 16:27

Kuveyt'te faaliyet gösteren Rahmel Cemiye Alemiye Derneği, Türkiye Uluslararası Şefkat Derneği'nin de desteğiyle, savaştan kaçarak Mardin'e yerleşen Suriyeli çocuklar için okul açtı. Mardin Valisi Ahmet Cengiz, "İnsanlık için insan olmak gerekir. Herkesin bu insanlara yardım etmesi gerekir" dedi.

Mardin Turizm Meslek Okulu eski Kuran kursu binasının bitişiğinde hizmete giren ve ana sınıfından 9'uncu sınıf öğrencilerine kadar eğitim verilecek okulun açılışına, Mardin Valisi Ahmet Cengiz, Türkiye Uluslararası Şefkat Derneği Başkanı Mehmet Mazı, Kuveyt'te faaliyet gösteren Rahmel Cemiye Alemiye Derneği Başkanı Bedir Ebu Rahme, dernek yöneticileri Hamlet Bunyan, Yusuf El Kenderi ve Casım El Foderi ile bazı yöneticiler katıldı.

360 öğrenci kapasiteli okulun açılışnda konuşan Türkiye Uluslararası Şefkat Derneği Başkanı Mehmet Mazı, Suriyeli çocuklar için Kuveyt halkı ile ortaklaşa açılan ve okul için yer tahsisinde bulunan Mardin Valiliği'ne teşekkür etti. Mazı, Suriye'de yaşanan olayların mağduru çocuklara yardım etmenin insanlık adına çok mutlu olduklarını ifade etti.

'İNSANLIK İÇİN İNSAN OLMAK GEREKİR'

Mardin Valisi Ahmet Cengiz de Suriye'deki insanlık dışı olayların yüz kızartıcı bir suç olduğunu ifade ederek, "Suriye'de yaşananlar, insanlık için yüz kızartıcısı ve insanlık dışı olayları, yapılan zalimlik ve katliamlar tarih boyunca unutulmayacak. İnsanlık için insan olmak gerekir, herkes bu insanlara yardım etmesi gerekir. Bu çocukların eğitim görmeleri gerekir. Mardin'deki Suriye'den göç etmiş olan ortalama 60 bin kişi, kendi öz evlatlarımız ve insanlarımız gibi bakıyoruz. Herkes bu insanlara yardım etmesi gerekir. Özellikle Suriye Yardım Komitesi, Mardin sorumlusu Mehmet Tumurağaoğlu'na teşekkür ederim. Gerçekten kendi işini bırakmış, bu insanların sorunları ve yaşamları için uğraş veriyor" dedi.

'ERDOĞAN, EN BÜYÜK DÜNYA LİDERİ'

Kuveyt Hükümetini temsilen konuşan Hemlet Bunyan Derneği temsilcisi Yusuf El Kenderi, Vali Cengiz'e teşekkür ederek, "Başbakan Erdoğan'ın Suriye'deki insanlara nasıl baktığı ve nasıl yaklaştığı, herkesçe malumdur. Bizler de Suriyeli çocuklar için açtığımız buradaki okulu, canı gönülden destekleyen Mardin Valisi ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ne teşekkür ederim" diye konuştu.

Yapılan konuşmalardan sonra Suriyeli çocuklar, iç savaşta yaşanan zulüm ve katliamı yansıtan bir gösteri düzenledi. Daha sonra, Kuveyt Hükümeti adına Mardin'e gelen temsilcilere birer plaket verildi. - Mardin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kuveyt'ten, Suriyeli Çocuklar İçin Mardin'e Okul - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement