Kuveyt Türk'ten Büyüme Performansını Destekleyecek Atamalar - Son Dakika
Güncel

Kuveyt Türk'ten Büyüme Performansını Destekleyecek Atamalar

Kuveyt Türk\'ten Büyüme Performansını Destekleyecek Atamalar

20 yılı aşkın faizsiz bankacılık tecrübesi ve istikrarlı büyüme performansını daha önce ilan ettiği Strateji 2018 Vizyonu çerçevesinde yürüten Kuveyt Türk Katılım Bankası A...

17.10.2012 12:44

20 yılı aşkın faizsiz bankacılık tecrübesi ve istikrarlı büyüme performansını daha önce ilan ettiği Strateji 2018 Vizyonu çerçevesinde yürüten Kuveyt Türk Katılım Bankası A.Ş, "İlk 10 banka" ve uluslararası bankacılık merkezli büyüme stratejilerinin gereği olarak, organizasyonel değişiklik ve büyümeye gitti.

Kuveyt Türk açıklamasına göre, ana ortağı ile birlikte 2018 stratejisini gözden geçiren Kuveyt Türk, yüksek büyüme performansını, tecrübeli üst yönetim üyelerinin yeni görevleri ve yeni üst yönetim atamalarıyla destekledi.

Açıklamada, "Vizyon 2018 stratejisi iş hedefleriyle uyumlu, bu yeni yapılanma çerçevesinde, Kuveyt Türk'ün geleceğine yönelik gelişim ve değişim projelerinde çok önemli hizmetleri bulunan iki tecrübeli üst yönetim üyemiz Dr. Ruşen Ahmet Albayrak ve İrfan Yılmaz, bilgi birikimlerini farklı sektörlerde sürdürerek Kuveyt Türk'ün istikrar ve sinerjisinde yeni sorumluluklar üstlenecekler. Ana ortak Kuwait Finance House'un da (KFH) yenilediği stratejisiyle destekli bu yenilenme kapsamında gelişen Kuveyt Türk'ün yeni ve mevcut üst yönetim pozisyonları için bankamızın özellikle son beş yıllık büyüme performansında ciddi başarı sağlayan, yetiştirdiği kendi insan kaynağı tercih edilmiş olup, iki Grup Başkanımız Mehmet Oral ve Aslan Demir yeni genel müdür yardımcılığı pozisyonlarına atandılar" denildi.

Açıklamaya göre, uluslararası danışmanlık firması Booz & Co. ile birlikte yürütülen stratejik plan gözden geçirme çalışması kapsamında, uluslararası bankacılık ve yatırım bankacılığı alanlarında önümüzdeki yıllarda daha da büyüme hedeflenirken, kurumsal bankacılık bölümü, yatırım bankacılığı grubu çatısı altına dahil edildi.

Satış organizasyonundaki tecrübe ve sorumluluğunun ardından son 8 yıldır bilgi teknolojileri, operasyon ve insan kaynakları alanlarının bütün alt yapı çalışmalarında genel müdür yardımcısı olarak görev yapan Ahmet Albayrak, Kurumsal Bankacılık, Yatırım Bankacılığı, Hazine ve Uluslararası Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görevlendirildi.

Yetişmiş insan kaynağı, teknolojik üstünlük ve sürdürülebilir finansal istikrar hedefli Vizyon 2018 Stratejisi'ne ciddi katkılarda bulunduğu, bireysel bankacılık satış pazarlama sorumluluğunun yanı sıra altın bankacılığı faaliyetlerine yön veren operasyon birimlerinin daha verimli hale gelmesi için birçok ilke imza attığı belirtilen Bireysel Bankacılık ve İşletme Bankacılığından sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İrfan Yılmaz ise Bankacılık Servis Grubu'ndan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak, yönetim tecrübesini birçok projeyi birlikte yürüttüğü İnsan Kaynakları, Bankacılık Operasyonları, Bilgi Teknolojileri ve İdari Hizmetler adına yürütecek.

Genel Müdür Yardımcısı İrfan Yılmaz'ın Bankacılık Servis Grubu sorumluluğuna atanmasıyla boşalan Bireysel Bankacılık ve İşletme Bankacılığı Genel Müdür Yardımcılığı görevine ise meslek hayatına 20 yıl önce Kuveyt Türk şubesinde başlayarak uzun yıllar şube müdürlüğü yapan Kuveyt Türk'ün ilk bölge müdürlerinden ve son olarak üç yıldır bankanın İnsan Kaynakları Eğitim ve Kalite Grup Müdürlüğü görevini yürüten Mehmet Oral getirildi.

Açıklamada, "Global ekonomik konjonktür ile gelişen Kuveyt Türk'ün artan ihtiyaçları çerçevesinde, Vizyon 2018 stratejimize daha odaklı, ana ortak KFH sinerjisiyle daha entegre ayrı bir yönetim fonksiyonu belirmiş olup bu maksatla Strateji ve Planlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı tahsis edilmiş olup, bu yeni göreve Bilgi Teknolojileri, Hazine ve Sistem Geliştirme alanlarında başarılı çalışmalara imza atan Grup Müdürü Aslan Demir atandı" ifadesine yer verildi.

Muhabir: Ekip

Yayıncı: Yılmaz Yıldız - İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kuveyt Türk'ten Büyüme Performansını Destekleyecek Atamalar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement