Ladik'te Toprak Kayması, Yayla Yolu Kapandı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Ladik'te Toprak Kayması, Yayla Yolu Kapandı

Ladik\'te Toprak Kayması, Yayla Yolu Kapandı
21.04.2026 10:48

Samsun'un Ladik ilçesinde aşırı yağışlar sonrası toprak kayması nedeniyle yayla yolu ulaşıma kapandı.

Samsun'un Ladik ilçesinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle yayla yolu ulaşıma kapandı.

İlçeye bağlı yaklaşık 6 kilometre uzaklıktaki Gürcü Yaylası'nda aşırı yağışlar ile karın hızlı erimesinin ardından toprak kayması meydana geldi.

Toprak kayması sonucu Saray Mahallesi başta olmak üzere Hacıalipınar ve Tüfekçidere mahallelerinin grup yolu kapandı.

Heyelanda elektrik direklerinin kayarak zarar görmesi sonucu Gürcü Yaylası ve Tüfekçidere Mahallesi'ne elektrik verilemiyor.

Hacıalipınar Mahallesi Muhtarı Yusuf Peker, AA muhabirine yaptığı açıklama, toprak kaymasının köylerindeki ulaşım ve enerji altyapısına zarar verdiğini söyledi.

Peker, yayla sezonunun başlamasına az bir süre kaldığını hatırlatarak, yetkililerden yollarının açılarak bölgeye yeniden elektrik verilmesini talep etti.

Samsun İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekiplerinin heyelan bölgesinde gerekli çalışmaları yaparak ilgili kurumlarla iletişime geçtiği belirtildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ladik'te Toprak Kayması, Yayla Yolu Kapandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement