Lahr'da Düzenlenen İftar Türkler ile Almanları Buluşturdu... - Son Dakika
Güncel

Lahr'da Düzenlenen İftar Türkler ile Almanları Buluşturdu...

Lahr\'da Düzenlenen İftar Türkler ile Almanları Buluşturdu...

Lahr'da düzenlenen iftar Türkler ile Almanları buluşturdu.

28.06.2015 10:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Lahr'da düzenlenen iftar Türkler ile Almanları buluşturdu...

Almanya'da Ramazan Bayramı Almanlar için de gelenek olmaya başladı. Baden Württemberg Eyaletinin 50 bin nüfuslu Lahr kentinde Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB)'e bağlı 'Lahr Ulu Camii' yönetimin geleneksel iftar programı Cumartesi gecesi yapıldı.

Spor salonunda yapılan iftar programına 500'e yakın Türk ve Alman davetli katıldı. Davetliler arasında Federal Almanya Milletvekilleri SPD Partisinden Dr. Johannes Fechner, CDU-MdB Partisinden Peter Weiss, Yeşiller Partisi eyalet meclis üyesi Sandra Boser, Lahr Belediye Başkanı Dr. Wolfgang Müller, Karlsruhe Başkonsolosluğu Din Hizmetleri Ataşesi Dr. Mehmet Tekin, din görevlisi Salim Üzülmez, camii başkanları Hasan Babur, Turgay Kara, kilise temsilcileri, eğitimciler ve çok sayıda sivil toplum derneklerin temsilcileri iftarda Türk-Alman dostluğunu perçinleştirdi.

BELEDİYE BAŞKANI MÜLLER CAMİİ PROJESİNİ MÜJDELEDİ

Belediye başkanı Dr. Müller Türkçe yaptığı konuşmasında özetle şöyle konuştu Karşılıklı, saygı, tolerans, birbirimize olan güvenle Lahr kentinde barış ve huzur içinde yaşıyoruz ve yaşamaya devam edeceğiz. Bizim için hangi ibadet evinde dua ettiğimiz önemli değil. Hepsi bizim ibadet evimiz. Türkçe konuşmasında ise yakında yeni camii projemiz hayata geçiyor. Camii projesin Lahr kenti ve hepimiz için çok güzel olacak dedi.

Din Ataşesi Dr. Tekin ise Ramazan Bayramın önemine değindi. Ramazan'ın tüm insanlığa barış, sevgi, saygı getirmesini istedi. Konuşmalardan sonra ezan okundu, oruçlar açıldı.

LAHR'A 3 MİLYON EURO DEĞERİNDE CAMİİ PROJESİ

Dernek başkanları Hasan Babur, Turgay Kara ilk defa kente minareli, kubbeli camii projesin 4 ay sonra başlanacağını duyurdu. Kentte yaşayan bin 300 civarında Türk toplumundan 300'ü,1982 yılında kurulan Lahr İslam Cemiyetine üye. 30m. yüksekliğinde tek minaresiyle kent girişine yapılması planlanan camii projesin büyüklüğü 3 bin 500 metrekare. Proje maliyetin 3-3,5 milyon Euro'ya çıkması tahmin ediliyor. Ulu Camii yönetimi eski mescit yerini satışa çıkarıp 800 bin Euro kazançla beraber, 1,2 milyon Euro kredi almayı planlıyor. Geriye kalan 1 milyon Euro ihtiyacı camiye yapılan bağışlarla tamamlanması hesaplanıyor. Lahr kentin yeni simgesi olacak camii projesin 2018 yılında bitmesi bekleniyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Lahr'da Düzenlenen İftar Türkler ile Almanları Buluşturdu... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement