Leylekler Baharı Müjdeliyor - Son Dakika
Son Dakika Logo

Leylekler Baharı Müjdeliyor

19.03.2026 12:16

Kars'ta hava sıcaklığının artmasıyla leylekler çayırlıklara döndü, göçmen kuşlar yiyecek arıyor.

Kars'ta hava sıcaklığının yükselmeye başlamasıyla, baharın müjdecisi leylekler çayırlık alanlarda görülmeye başladı.

Çetin geçen kışın ardından bazı bölgelerde hava sıcaklığı artmaya başladı.

Sonbaharda sıcak bölgelere göç eden leylekler, havaların ısınmasıyla Kars'ın Selim ilçesine bağlı Karahamza köyünün çayırlık alanında görüntülendi.

Çayırlık alanda, karların erimesiyle oluşan sulak bölgelerde leyleklerin yanı sıra angut ve kız kuşu gibi göçmen kuşlar da yiyecek ararken objektife yansıdı.

Köy sakinlerinden Kerim Ekinci, AA muhabirine, kar yağışından sonra havaların ısınmaya başladığını belirterek, "Baharın müjdecisi leylekler gelmeye başladı. Yaban kuşları, angutlar artık gelip buralarda beslenmeye başladılar." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Leylekler Baharı Müjdeliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement