Libya 3-5 yılda günde 113 milyon metreküp doğalgaz hedefini açıkladı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Libya 3-5 yılda günde 113 milyon metreküp doğalgaz hedefini açıkladı

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle
Libya 3-5 yılda günde 113 milyon metreküp doğalgaz hedefini açıkladı

Libya Petrol ve Gaz Bakanı Halife Abdussadık, ülkenin doğalgaz üretimini önümüzdeki 3 ila 5 yılda günde yaklaşık 113,27 milyon metreküpe çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. Hedef, ağustos ayında yaklaşık 2,18 milyar metreküp üretim yapan ülkenin mevcut seviyesinin yüzde 55'in üzerinde artırılmasını öngörüyor.

TRABLUS, 16 Eylül (Xinhua) -- Libya Petrol ve Gaz Bakanı Halife Abdussadık, önümüzdeki 3 ila 5 yılda doğalgaz üretimini günde yaklaşık 113,27 milyon metreküpe çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

Abdussadık salı günü Tayland'ın başkenti Bangkok'ta düzenlenen bir forumda yaptığı konuşmada, ülkede keşfedilen petrole eşlik eden ve etmeyen doğalgaz kaynaklarının, üretimi bu seviyeye çıkarma konusunda "büyük fırsatlar" sunduğunu belirtti.

Libya Ulusal Petrol Kurumu'nun verilerine göre ülke, ağustos ayında yaklaşık 2,18 milyar metreküp doğalgaz üretti. Buna göre plan, mevcut üretim seviyesinin yüzde 55'in üzerinde artırılmasını öngörüyor.

Libya ekonomisi, devlet gelirlerinin ve döviz girdisinin ana kaynağı olmayı sürdüren petrol ve doğalgaz sektörüne büyük ölçüde bağımlı.

Kaynak: Xinhua

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement