Lideri Kılıçdaroğlu: "Etnik Kimlik Kişinin Şerefidir" - Son Dakika
Güncel

Lideri Kılıçdaroğlu: "Etnik Kimlik Kişinin Şerefidir"

Lideri Kılıçdaroğlu: "Etnik Kimlik Kişinin Şerefidir"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, insanların düşüncelerinden dolayı hapse atılmaması gerektiğini belirterek, "Etnik kimliğe herkes saygı göstermelidir.

17.04.2011 15:50

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, insanların düşüncelerinden dolayı hapse atılmaması gerektiğini belirterek, "Etnik kimliğe herkes saygı göstermelidir. Çünkü etnik kimlik kişinin şerefidir" dedi. CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Şanlıurfa gezisi kapsamında beraberinde Genel Başkan Yardımcıları Sezgin Tanrıkulu ve Volkan Canalioğlu ile birlikte merkeze bağlı olan ve başkanlığını listeler açıklanınca istifa eden ancak daha sonra istifasını geri alan CHP'li Ali Ersöz'ün yaptığı Kısas Beldesi'nde düzenlenen geleneksel aşure şenliğine katıldı. 5 bin kişiye aşure dağıtılan şenlikte semah gösterilerini izleyen, halk ozanları ve bazı türkücülerin seslendirdiği parçaları dinleyen Kılıçdaroğlu, daha sonra platforma çıkarak kalabalığa konuşma yaptı. Etnik kimliğin kişinin şerefi olduğunu ve düşünceye saygı gösterilmesi gerektiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Düşünürken, inançlara saygı gösterirken, etnik kimliğe de saygı göstermeliyiz. Bu ülkede Arap var, Kürt var, Çerkez var. Etnik kimlik insanın şerefidir. İnançlara, etnik kimliğe sayı göstereceğiz, kul hakkı yemeyeceğiz. Yoksulluğu bu coğrafyada tarihe gömeceğiz. Yine ilk kez CHP tarihinde bu seçimde 38 kadın milletvekili olarak parlamentoya gelecek. Siyasette kadınlara daha fazla yer verdik. Artık kadınlar parlamentoda sorunlarını anlatmalı. Suriye sınırında mayınlı araziler var. O araziler mayından temizlenmeli. Cumhuriyet tarihinde hiçbir hükümetin yapmadığını CHP olarak biz iktidara gelince yapacağız ve mayınları temizleyip o arazileri para almadan bölgede yaşayan topraksız köylüye vereceğiz. "

Konuşmasının ardından CHP liderine fahri hemşerilik beratı verildi. Kısas Belde Belediye Başkanı Ali Ersöz'ün elinden fahri hemşerilik beratını alan Kılıçdaroğlu, "Ben de Kısaslı oldum" dedi. Törene katılan Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan ve Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba'ya ise plaketleri Kemal Kılıçdaroğlu tarafından verildi.

Öğle saatinde de devam eden program sırasında protokole; hamburger ve ayrandan oluşan kumanya dağıtıldı. Hamburger yiyen Kılıçdaroğlu, daha sonra partililerin sevgi gösterisi arasında Gaziantep'e gitmek üzere yola çıktı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Lideri Kılıçdaroğlu: 'Etnik Kimlik Kişinin Şerefidir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement