LİSE ÖĞRETMENLERİ DEPREMZEDELER İÇİN ÇADIR DİKİMİNE BAŞLADI - Son Dakika
Güncel

LİSE ÖĞRETMENLERİ DEPREMZEDELER İÇİN ÇADIR DİKİMİNE BAŞLADI

GAZİOSMANPAŞA Küçükköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Moda Tasarım bölümü öğretmenleri depremzedeler için çadır dikimine başladı.

17.02.2023 11:08  Güncelleme: 11:33

GAZİOSMANPAŞA Küçükköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Moda Tasarım bölümü öğretmenleri depremzedeler için çadır dikimine başladı.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğünün koordinesiyle deprem bölgelerine gönderilmek üzere meslek liselerinde çadır üretimine başlandı.

Gaziosmanpaşa Küçükköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde de moda tasarım bölümü öğretmenleri, Kahramanmaraş merkezli 11 ilde yıkıma neden olan depremlerin ardından depremzedelerin acil ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla çadır dikiyor. Lise müdürü Gülfem Yelenlibağ, çadır dikimi için gönüllü olarak 8 öğretmenin çalıştığını belirtti.

Gülfem Yelenlibağ, 'Okulumuzda depremzedeler için gönüllü moda tasarım öğretmenlerimiz profesyonel dikiş yapıyorlar. Çadır üretimine başladık. İlk önce İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Gaziosmanpaşa Kaymakamlığımızın destekleriyle beraber okulumuza makine parkuru kuruldu. Akabinde çadır kumaşlarımızı alarak öğretmenlerimiz gerekli eğitimlerini tamamladıktan sonra hızlıca çadır üretimine başladık. Okullar arasında ilk çadır üretimi ile beraber diğer okullarımızda da aynı şekilde başladı. Biz gururluyuz. Aynı zamanda da depremzedelere böyle bir yardımda bulunduğumuz için içimiz bir nebzede olsa rahat. Gecenin geç saatlerinde de olsa öğretmenlerimiz çadırı dikip okulumuzun bahçesine kurduktan sonra kullanılabilir testlerini yaptık. Böylece ilk üretimimiz gerçekleşmiş oldu" dedi.

Çadırların dikimi kısa sürede tamamlandıktan sonra deprem bölgesine gönderilecek.

LİSE ÖĞRETMENLERİ DEPREMZEDELER İÇİN ÇADIR DİKİMİNE BAŞLADI
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel LİSE ÖĞRETMENLERİ DEPREMZEDELER İÇİN ÇADIR DİKİMİNE BAŞLADI - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement