Lobi Yapan Şirketlere İhtiyaç Var - Son Dakika
Güncel

Lobi Yapan Şirketlere İhtiyaç Var

Lobi Yapan Şirketlere İhtiyaç Var

İhracatın artması için ticaret lobisi yapan şirketlere ihtiyaç var.

30.03.2012 22:17  Güncelleme: 22:15

Türk-Amerikan İşadamları Derneği (TABA/AmCham) Genel Başkanı Uğur Terzioğlu ihracatın arttırılması için devletin manevi desteğinin önemli olduğunu belirterek "Siyasi lobi yapan çok başarılı şirketler var ancak Türkiye'nin ticari açıdan da lobisini yapacak şirketlere de ihtiyacımız var" dedi.

TABA/ AmCham Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte TBMM Başkanı Cemil Çiçek'i

Makamında ziyaret ettiklerini dile getiren Uğur Terzioğlu, "TBMM Başkanımız Sayın Cemil Çiçek, derneğin Amerika'daki çalışmalarının, Türkiye'nin politikaları ve beklentileri açısından büyük önem taşıdığını ifade etti.

Amerika'da, özelikle Nisan ayında, 1915 yılına ilişkin olaylarla ilgili bir takım lobilerin yapıldığını ve bu konuda Türkiye'nin haklılığının anlatılmasında bizim gibi derneklere büyük görevler düştüğünü dile getirdi. Biz de TABA/AmCham olarak çalışmalarımızın devam edeceğini dile getirdik" dedi.

Gerçekleştirdikleri ziyarette gerek kendi derneklerinin gerekse iş dünyasının sıkıntılarını ve beklentileri de Çiçek'e iletme fırsatı bulduklarını belirten Terzioğlu, "Türkiye'nin ihracatının artması için büyük çaba sarf ettiğimizi devlettin maddi değil manevi desteğimiz olduğunu da Sayın Çiçek'e söyledik" dedi.

Yeni anayasa ticaretin önünü kapamamalı

Yeni Anayasa hazırlığı sürecini de yakından takip ettiklerini dile getiren Terzioğlu, "Bu çalışmalar kapsamında toplumun her kesiminden görüşler alınıyor. Bizler de yeni anayasa ticaret erbabının işini kolaylaştıracak ve ekonomik açıdan ilerlememizi engelleyecek unsurların kaldırılması talebimizi yineledik. Ayrıca bir Anayasa Komisyonu kurduğumuzu ve komisyonun hazırlayacağı raporların gerek Meclis Başkanlığı'na gerekse siyasi partilere iletildiğini söyledik" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Lobi Yapan Şirketlere İhtiyaç Var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement