"Lojistik Üssünü OSB'ye Kurmak İstiyoruz" - Son Dakika
Güncel

"Lojistik Üssünü OSB'ye Kurmak İstiyoruz"

"Lojistik Üssünü OSB\'ye Kurmak İstiyoruz"

Erkoç, Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Eksilmez'i ziyaret etti.

05.09.2012 13:37

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Lojistik Üssünün ihracatçı için büyük önem taşıdığını belirterek ,"Gerek Taşımacılıkta gerek diğer teknik alt yapı konusunda çalışmalar devam ediyor. Çalışmalar bittiğinde özellikle Organize Sanayi Bölgelerimiz önemli bir lojistik Üsse kavuşacaktır" dedi.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Erkan Gölgeli ile birlikte Fırat Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Havva Eksilmez'i makamında ziyaret eden Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Gümrük Bölge Müdürlüğü'nün Malatya'da olmasının kent açısından büyük önem taşıdığını belirterek şunları söyledi, "Malatya'da yılda ortalama 350 milyon dolar sadece kayısı ihracatı var. Diğer sanayi ürünlerini de kattığınızda bu rakam daha da yükseliyor.

Ancak ne gariptir ki, Malatya'dan direkt ihraç çok düşük seviyelerinde seyrediyor. Dolayısıyla Malatya'dan direkt ihracatın artması noktasında Ticaret ve Sanayi Odası olarak geçtiğimiz aylardan itibaren bir çalışma başlattık. Bunun ilk ayağı olan Demiryolu ile ilimizde taşımacılığın başlatılması yönündeki girişimlerimiz olumlu sonuçlar verdi.Yük indirme bindirme ve taşıması ile birlikte Gümrük Bölge Müdürlüğü başta olmak üzere, Taşıma, Bankalar, PTT ve Tır Parklarının da bulunduğu Lojistik bir Üssün kurulması için çalışmalar devam ediyor.

İhracatçılarımızın bu noktadaki sorunlarını çözmek için Bölge Müdürlüğümüz ile her türlü ortak çalışmaya hazırız. Gümrük Bölge Müdürlüğü'nün Malatya'da olması bizim için büyük önem taşıyor. Bu avantajlı durumu lehimize çevirmek istiyoruz. Biz yeni kurulacak olan 3. OSB Bölgesi'nde Gümrük Bölge Müdürlüğü'ne yer vermeye hazırız. "

Fırat Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Havva Eksilmez ise, Bölge Müdürlüğü'nün Malatya'da olmasının önemli olduğunu belirterek," İşbirliğine hazırız. Bizim amacımız ihracatçılarımızın sıkıntı yaşamdan ürünlerini yurt dışına göndermelerini sağlamak. Bu noktada Bölge Müdürlüğü olarak üzerimize düşeni yaparız. Taşra teşkilatlarımız çok ciddi bir dönüşüm içinde. Dolayısıyla daha hızlı bir hizmet yapılanmasına gidiyoruz. "dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Lojistik Üssünü OSB'ye Kurmak İstiyoruz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement