Londra'da 'Sema' Gösterisi Büyüledi - Son Dakika
Güncel

Londra'da 'Sema' Gösterisi Büyüledi

Londra\'da \'Sema\' Gösterisi Büyüledi

Londra'da 'sema' gösterisi büyüledi Dönen Dervişler, TC Londra Büyükelçiliği, Londra Başkonsolosluğu, Kültür Ataşeliği ve Yunus Emre Vakfı girişimleriyle Chelsea bölgesindeki ünlü Cadogan Salonu'nda muhteşem bir Sema Gösterisi sergiledi.

17.01.2015 10:42

Londra'da 'sema' gösterisi büyüledi

Dönen Dervişler, TC Londra Büyükelçiliği, Londra Başkonsolosluğu, Kültür Ataşeliği ve Yunus Emre Vakfı girişimleriyle Chelsea bölgesindeki ünlü Cadogan Salonu'nda muhteşem bir Sema Gösterisi sergiledi.

Londra'ya davet edilen Medeniyetler arası Mevlana, Mevlevi Kültürü Musiki ve yirmi bir kişilik Sema Topluluğu'nu sekiz yüze yakın çok seçkin bir topluluk ücretsiz olarak izledi.

Program, Mevlana'nın yolunda ilerleyen Dervişlerin felsefesi ve sema anlayışını yakından tanıtan İngilizce olarak yayınlanan bir film gösterisinin ardından Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç, Mevlana ve dervişlik felsefesine dair bilgi verdi.

Konuşmaların ardından Dervişlerin muhteşem sema gösterisi başladı.

Yaklaşık bir buçuk saat süren gösteriyi Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç ve eşi Esra Bilgiç, Londra Başkonsolosu Emirhan Yorulmazlar ve eşi Aysegül Yorulmazlar, KKTC Londra Temsilcisi Oya Tuncalı ve eşi İhsan Tuncalı ile Türkler ve yabancı misafirler izledi.

Sema gösterisinin ardından Kur'an-ı Kerim ve ilahiler okundu. Program büyük alkış aldı. Gösteri bugün İskoçya'nın başkenti Edinbourg'da da ziyaretçileri ile buluşacak.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Londra'da 'Sema' Gösterisi Büyüledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement