Kayseri'de Macaristan Fahri Konsolosluğu ofisi düzenlenen törenle açıldı. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, konsolosluk için resmi imzayı atan Osman Şahbaz'a, "Son kararın mı Osman, iyi düşün" diye takıldı.
Talas Caddesi üzerinde bulunan bir iş merkezindeki Macaristan Fahri Konsolosluğu hizmet ofisinin açılış törenine Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Vali Vekili Davut Haner ile Macaristan Ankara Büyükelçisi Janos Hovari, İstanbul Başkonsolosu Gabor Kiss, Miskolc Belediye Başkanı Dr. Akos Kriza, Borsod-Abauj-Zemplen Bölgesi Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Tamas Bihall ve Macar iş adamlarından oluşan heyet katıldı. İki ülkenin milli marşlarının okunmasıyla başlayan törende konuşan Fahri Konsolos Osman Şahbaz, Macaristan ofisinin Kayseri'nin, Avrupa'ya açılan kapısı olacağını söyledi.
Macaristan'ın Ankara Büyükelçisi Janos Hovari de, açılan bu konsolosluk ofisi ile iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da gelişeceğine inandığını belirtti. Yapılan konuşmaların ardından Osman Şahbaz ile Büyükelçi Hovari arasında karşılıklı olarak fahri konsolosluk belgesi imzalandı.
Bu sırada Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'nin, fahri konsolosluk imzası atan Osman Şahbaz'a, "Son kararın mı Osman, iyi düşün" diye espri yapması gülüşmelere neden oldu. - Kayseri
Son Dakika › Güncel › Macaristan'ın Kayseri Fahri Konsolosluğu Açıldı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.