Machka'nın Başarısı - Son Dakika
Güncel

Machka'nın Başarısı

Machka\'nın Başarısı

Ayaydın: "Machka'nın başarısının altında güven ve özgürlük yatıyor."

11.02.2012 11:25

Türk tekstil ve hazırgiyim sektörünü geliştirmek hedefiyle geleceğin moda tasarımcılarını yetiştiren İstanbul Moda Akademisi (İMA), İstanbul Moda Haftası'nda genç tasarımcı adaylarını bilgilendirmeye yönelik workshop serisinin ikincisini düzenledi.

Var olduğu günden bugüne Türk tekstil sektöründe ayrıcalıklı ve özel bir yere sahip olan Machka, İstanbul Fashion Week kapsamında düzenlenen workshop ile moda severlerin karşısındaki yerini aldı.

Türkiye'de endüstri ve tasarımın buluştuğu ilk marka olan Machka'nın dünü, bugünü ve yarını Ayaydın-Miroglio Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Ayaydın ve DiceKayek markasının kurucuları Ece - Ayşe Ege'nin anlatımlarıyla Yaprak Aras'ın moderatörlüğünde gerçekleştirildi.

Ayaydın-Miroglio Grup Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Ayaydın, Ayşe ve Ece Ege kardeşlerle 20 yılı aşkın süredir arkadaş olduğuna dikkat çekerek, Machka'nın başarısının altında kişiye duyulan güven ve tasarımcıya tanınan özgürlük ortamının yattığını söyledi.

Yalçın Ayaydın uzun süreli arkadaşlıklarının iş ortaklığına dönüştüğünü belirtirken, Ayşe ve Ece Ege kardeşlerle birlikte Machka markasını büyük bir keyifle hayata geçirdiklerini ifade etti. Ayaydın sözlerine şöyle devam etti: "Dünyadaki modacılar artık endüstri alanında iş birlikleri yapıyor. Tek başına yürüyen bir marka neredeyse yok gibi. Ben Ayşe ve Ece'ye inanıyorum. Gönlüm ister ki başka markalar da bizim gibi iş birlikleri yapsın. Özgürlük, yaratıcı tasarım gücünü besler. Biz Ayşe ve Ece'yi serbest bırakıyoruz. Onlar da hayal güçlerini Machka markasına yansıtıyor."

Türk hazırgiyim sektörünün gelişim sürecine de değinen Yalçın Ayaydın, "20 yıl önce Türkler yurt dışı fuarların kapısından içeri alınmazlardı. Şimdi ise "Made in Turkey" ifadesi aranan bir değer haline geldi. Bugün herkes İstanbul'a gelmek için fırsat kolluyor. Üstelik Türk markaları yurtdışında 'designer store'larda satılıyor. Markalarımız en pahalı caddelerde yer alıyor" dedi.

Dicek Kayek markasının kurucularından Ece Ege Mackha'nın oluşumu esnasında özellikle İpekyol markasının sektörde kurduğu sistemden yararlandıklarını belirterek 'marka yöneticilerinin tasarımcıları özgür bırakmasının' önemine dikkat çekti. Ege konuyla ilgili şunları söyledi: " Designer ekibi olarak tasarımlarımıza müdahale edilmemesi çok önemli bir konu. Bu fırsat ile her zaman karşılaşamıyoruz. Ayaydın- Miroglio Grubu ile birlikteliğimizin uzun sürmesi bu anlayışın bir sonucu."

Ayşe Ege ise Mackha markasının Türk kadınları tarafından sevilmesinin ana nedenini "Bugün işe giderken ne giyeceğim" sorununu çözmesine bağladı. Türkiye'de çalışan kadınların işe giderken hem konfor hem şıklık sağlayacak koleksiyon bulmakta zorlandığını ifade eden Ayşe Ege, Mackha markasının bu boşluğu doldurduğunu söyledi.

Yalçın Ayaydın, ayrıca DiceKayek markası ile 20. Yılını kutlayan Ayşe-Ece Ege kardeşlere de bir sürpriz yaparak markanın doğum gününü kutladı.

İstanbul Moda Akademisi (İMA): Avrupa Birliği, Dış Ticaret Müsteşarlığı ve İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri (İTKİB) tarafından kurulan bugünün ve geleceğin moda profesyonellerini yetiştirmeyi hedefleyen, Türkiye'nin en yetkin moda eğitim platformudur.

Dünyanın önde gelen moda okulları London College of Fashion başta olmak üzere, Polimoda, Institut Francais de la Mode, Nottingham Trent University ile işbirliği yapan İMA, öğrencilerine dünya kalitesindeki moda okularına, uluslararası moda markalarına ve tasarımcılarına ulaşma fırsatı sunuyor.

Machka: Soylu ve post-romantik şıklık…

Ayaydın Grup'un tasarım dünyasının büyüsü ve uzmanlığı üzerine bir marka değeri inşası hedefiyle oluşturduğu tasarım markası Machka, bu özelliğini koleksiyonunu oluşturan her parçasına yansıtıyor. Feminen ve post-romantik Machka koleksiyonlarında, tasarımcının çizgileri ürünlerin her noktasında yeniden hayat buluyor.

Dünyaca ünlü Türk tasarım markası DiceKayek'intasarımcıları Ece ve Ayşe Ege'nin üstlendiği Machka modası zamanla ve yaşla sınırlı olmayan özelliğiyle "timeless" ve "ageless" kavramlarını moda literatürüne katıyor. Koleksiyonu dünya çapında tanınmış moda tasarımcısı Ece Ege/DiceKayek tarafından hazırlanan, feminen ve post-romantik Machka, kurulduğu 2005 yılından bu yana Türkiye'nin en prestijli markaları arasında yer almaktadır.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Machka'nın Başarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement