Kızıltepe'de Maddi Nedenlerle Okutulmadı, Azmiyle Öğretmen Oldu - Son Dakika
Güncel

Kızıltepe'de Maddi Nedenlerle Okutulmadı, Azmiyle Öğretmen Oldu

Kızıltepe'de yaşayan ve ailesi tarafından maddi nedenlerle ilkokuldan sonra okutulamayan Emine Aydın, azmi ile öğretmen olmayı başardı.

19.11.2014 13:28  Güncelleme: 13:34

ADNAN KOÇHAN - Kızıltepe'de yaşayan ve ailesi tarafından maddi nedenlerle ilkokuldan sonra okutulamayan Emine Aydın, azmi ile öğretmen olmayı başardı.

Eğitimini sürdürme hayalini erteleyen Aydın (30), biçki nakış öğrenmek için gittiği Çok Amaçlı Toplum Merkezi'nde (ÇATOM) eğitimini sürdürmesi yönünde teşvik edildi.

Aydın, bunun üzerine ortaokul ve lise eğitimini açık öğretimle tamamlayarak girdiği üniversite sınavda Artuklu Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü'nü kazandı.

Üniversite mezunu olan Aydın, Kızıltepe Yüzüncü Yıl İlkokulu'nda ana sınıfı öğretmeni olarak göreve başladı.

Biçki nakış kursu hayatını değiştirdi

Aydın, AA muhabirine, ekonomik nedenlerle eğitimini yarıda bırakmak zorunda kaldığını anlatarak, ilkokuldan mezun olduktan sonra ÇATOM'daki kurslarda makine nakışları, biçki dikiş ve bilgisayar kullanımı eğitimi aldığını söyledi.

ÇATOM Müdürü Leyla Onur Yanar'ın eğitimini sürdürmesi için kendisini yönlendirdiğini dile getiren Aydın, şöyle dedi:

"Leyla öğretmenimin gösterdiği yolu takip ederek ortaokul ve liseyi bitirdim. Hazırlandığım üniversite sınavında kazandığım Artuklu Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü'nü de tamamladım. Bu sırada Dicle Üniversitesi'ndeki bir kursa katılarak halk oyunları antrenörlük diploması aldım. Bir süre ÇATOM'da antrenör olarak çalıştım. Daha sonra girdiğim KPSS'den iyi bir puan alarak ilçede Yüzüncü Yıl İlkokulu'nda ana sınıfı öğretmeni olarak çalışmaya başladım."

"Bilgiye doymuyorum"

Aydın, bununla da yetinmeyip yeniden sınava girerek Anadolu Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'nü kazandığını ifade ederek, "ÇATOM bana çok emek verdi. Bilgiye doymuyorum. Şu anda üniversite ikinci sınıf öğrencisiyim. Bu bölümü bitirdikten sonra da eğitimimi sürdüreceğim" diye konuştu.

Yüzüncü Yıl İlkokulu Müdürü İsmet Alp da bir aydır okulda görev yapan Aydın'ın kısa süre içerisinde hem öğretmenler hem de öğrenciler tarafından çok sevildiğini söyledi.

Gayretiyle öğretmen olmayı başardığı için Aydın ile gurur duyduklarını anlatan Alp, "Okulu dışarıdan bitirip okul öncesi öğretmenliği yapan Aydın ile çalışmaktan onur duyduk" şeklinde konuştu.

"Emine başarı örneğimiz"

ÇATOM Müdürü Yanar da, merkez olarak en büyük amaçlarının kadınların eğitim seviyesinin yükselmesi olduğunu vurgulayarak, bu kapsamda kadınlara destek sunduklarını belirtti.

Merkeze gelen okuma yazma bilmeyen kadınları okur yazar hale getirdiklerini, ilkokul mezunlarını da eğitimlerini sürdürmeleri için teşvik ettiklerini anlatan Yanar, ÇATOM'daki kurslara katılırken önerilerini dikkate alarak eğitimini tamamlayıp ülkenin farklı illerinde üniversitede okuma imkanına kavuşan ilçede 5 genç kızın olduğunu vurguladı.

Yanar, üniversitede okuyan genç kızların ilçede emsal durumdaki pek çok gence de örnek olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Burada kadınların öz güveni geliştikçe eğitim seviyeleri de yükselmiş oluyor. Emine de benzer durumdaki 5 genç kızdan biri. İlkokul mezunu iken yönlendirmemiz sonucu yarım kalan eğitimini tamamlayıp ilçemizde öğretmen oldu. Şimdi ikinci üniversitede okuyor. Emine başarı örneğimiz." - Mardin

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kızıltepe'de Maddi Nedenlerle Okutulmadı, Azmiyle Öğretmen Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement