Maden Faciasına İnce'den Tepki. - Son Dakika
Güncel

Maden Faciasına İnce'den Tepki.

Maden Faciasına İnce\'den Tepki.

Zonguldak'ta kaçak maden ocağında gazdan zehirlenen 3 madenci hayatını kaybetti.

06.12.2013 09:54

Zonguldak'ta kaçak maden ocağında gazdan zehirlenen 3 madenci hayatını kaybetti. TTK'daki iş kazasında ise 1 kişi öldü, 1 kişi de yaralandı.

Kırat mevkisinde kaçak işletildiği iddia edilen maden ocağında açığa çıkan gazdan, madenciler Mustafa Özalpuğan, Yaşar Özerdoğan ve İsmail Altun etkilendi.

Yaşanan olayın ardından olay yerine Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Tahlisiye ekipleri çağrıldı. Ekipler, ocağa girdiklerinde üç işçinin de hayatlarını kaybettiklerini tespit etti. Maden ocağından çıkartılan cenazeler, Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Gazdan zehirlenen üç madencinin cenazeleri, Atatürk Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Kaçak kömür ocağının sahibi olduğu öne sürülen İ.K.'nın da "kamu malına zarar vermek' suçundan cezaevinde olduğu iddia edildi.

TTK Gelik İşletmesi maden ocağında da kömür taşınan vagonları çeken lokomotifin devrilmesi sonucu madenciler Azmi Kara ve Hakkı Gebeş yaralandı.

Kara, Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken yolda hayatını kaybetti.

Diğer madenci Hakkı Gebeş ise hastanede tedavi altına alındı.

-CHP: CİNAYET-

Maden kazalarında meydana gelen ölümlere Twitter hesabından tepki gösteren CHP Grup Başkanvekili İnce, "Zonguldak'ta yaşamını yitiren madencilerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Ölüm madencinin kaderi değildir, olmamalıdır. Ölüm her insanın kaderidir diye bana yazanlar Ben ne yazdığımın farkındayım. Kaçak maden ocağında ölüm, kader değil ihmaldir, cinayettir. Madenciye ölüm kaderdir diyeceksiniz, kendiniz için her önlemi alacaksınız, bin 500 koruma olmadan evden çıkmayacaksınız. Hani kaderdi ölüm?"

Kaynak: ANKA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement