Maden Ocağındaki Heyelan - Son Dakika
Güncel

Maden Ocağındaki Heyelan

Maden Ocağındaki Heyelan

Siirt'in Şirvan ilçesindeki özel maden ocağında meydana gelen heyelanda yakınları enkaz altında kalan işçilerin aileleri umutlu bekleyişini sürdürüyor.

18.11.2016 18:25

Siirt'in Şirvan ilçesindeki özel maden ocağında meydana gelen heyelanda yakınları enkaz altında kalan işçilerin aileleri umutlu bekleyişini sürdürüyor.

Maden köyündeki özel bakır işletmesinde çalışma yapıldığı sırada meydana gelen heyelanın ardından bölgeye Siirt, Batman, Bitlis, Diyarbakır, Van ve Erzurum'dan sevk edilen AFAD, Sağlık Bakanlığı Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), Türk Kızılayı, jandarma, maden şirketine ait ekipler ile köpekli arama timlerince başlatılan arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

4 işçinin cesetlerinin çıkarıldığı bölgede enkaz altındaki 12 işçiye ulaşılmaya çalışılıyor.

Yakınlarından haber alabilmek için bölgede bekleyen aileler, umuta çalışmaları takip ediyor.

"Oğlum enkaz altında"

Enkaz altındaki işçilerden Yavuz Yıldız'ın babası Ramazan Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olayın yaşandığı andan itibaren bölgede oğlundan gelecek bir haberi beklediğini söyledi.

Oğlunun yanı sıra tüm işçiler için dua ettiğini anlatan Yıldız, oğlu ile son olarak dün öğle saatlerinde görüştüğünü belirtti.

"Oğlum enkaz altında. Akşam işe geldikten sonra bir daha kendisi ile görüşemedim." diyen Yıldız, haberi aldığında duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Yıldız, oğlunu telefonundan çok aradığını ancak ulaşamadığını, bu nedenle korkuyla olay yerine geldiklerini ifade ederek, "Allah'tan ümit kesilmez, inanıyoruz. Eğer bu dünyada bir lokma ekmek yeme nasibi varsa Allah'ın izniyle kurtulacak." şeklinde konuştu.

Siirt Valisi Tutulmaz

Bu arada, arama kurtarma çalışmalarıyla ilgili incelemelerde bulunmak üzere bölgeye gelen Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, enkaz altında kalan işçilerin yakınlarına çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Tutulmaz, çalışmalarda önceliklerinin işçileri sağ çıkarmak olduğunu belirterek, bu nedenle iş makinelerini çalışmalara dahil etmediklerini söyledi.

İş makineleri ile arama çalışmalarının riski bulunduğuna işaret eden Tutulmaz, "Birincisi, oradaki kişiyi sıkıştırıp öldürür, ikincisi de yukarıdan heyelanla toprak kaymasına neden olur. Allah hepimize güç, kuvvet versin. Saat 23.00'e kadar buradaydım. Keşke hemen hepsini çıkartabilseydik. Adı üstünde bir afet bu. Afet dediğimiz, zorlukları da beraberinde getiriyor, biraz sabredelim." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Maden Ocağındaki Heyelan - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement