Mağdur Olan AKP'li Belediye Başkanı Tepki Gösterdi - Son Dakika
Güncel

Mağdur Olan AKP'li Belediye Başkanı Tepki Gösterdi

Mağdur Olan AKP\'li Belediye Başkanı Tepki Gösterdi

90 Yıl Cezaya Rağmen Verilen Tahliyeyle Mağdur Olan Akp'li Belediye Başkanı Tepki Gösterdi

02.01.2011 17:16

"ACIMIZ TAZELENDİ, BUNU TOPLUMSAL İNFİAL OLARAK GÖRÜYORUM"

BİNGÖL'ün Solhan ilçesinde 5 yıl önce 5 kişinin öldürüldüğü, 13 kişinin yaralandığı silahlı kavgaya ilişkin 90 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılan Mahmut Karadağ'ın Ceza Muhakemesi Kanunu (CMK) 102. maddesi uyarınca tahliye edilmesi mağdur ailelerinin tepkisine yol açtı. Olayın mağdurlarından olan AKP'li Solhan Belediye Başkanı Niyazi Çavuşoğlu, acılarının yeniden tazelendiğini, tahliyeyi bir toplumsal infial olarak gördüğünü belirterek, "Bu tahliye ilkti ama bunun gibi Türkiye'de bekleyen 57 bin civarında dosya olduğu söyleniyor. Bu anlamda yetkililerin duyarsız kalmamasını istiyoruz, biz mağdur ailelerinin biran önce mağduriyetinin giderilmesini istiyoruz"dedi.

CMK 102. MADDEYE TEPKİ GÖSTERDİLER

CMK 102. madde gereğinde 5 kişinin öldürülmesi 13 kişinin yaralanması olayında 90 yıl hapis cezası almasına rağmen Mahmut Karadağ'ın tahliye edilmesi, olayın mağdurları tarafından tepki ile karşılandı. Olayın mağdurlarından olan ve olay sırasında yaralanan Solhan ilçesinin AKP'li Belediye başkanı Niyazi Çavuşoğlu, söz konusu maddenin 31 Aralık'ta devreye gireceğinden haberleri olduğunu ifade ederek, "Ancak, Türkiye'de yargılama sisteminin çok ağır ve hantal oluşu bu CMK'nın 102.maddesine dayandırılarak yani birçok kişinin tahliye edilmesi bizim gibi mağdur aileleri çok üzdü. Tabi ben bunu bir infial olarak görüyorum. Düşünebiliyor musunuz, 5 insanımız ölmüş, 13 kişi yaralanmış yaralananlardan biri benim. Bu olayı işleyen şahıs ve şahıslar birinci derecede mahkemelerde ceza aldığı halde CMK'nın 102.maddesinden faydalanarak 31 Aralık akşamı apar topar tahliye edilmesi bizleri çok büyük bir üzüntüye boğdu"dedi.

"HUKUKA GÜVENDİK, AMA HUKUK BİZİ HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRATTI"

Belediye başkanı Çavuşoğlu, tahliye kararı ile acılarının tazelendiğini de belirterek, "Yani ben bu tahliyeyi bir toplumsal infial olarak görüyorum. Bu tahliye ilkti ama bunun gibi Türkiye'de bekleyen 57 bin civarında dosya olduğu söyleniyor. Bu anlamda yetkililerin duyarsız kalmamasını istiyoruz, biz mağdur ailelerinin biran önce mağduriyetinin giderilmesini istiyoruz. CMK'nın 102. Maddesi biran önce askıya alınmasını istiyoruz. Ceza yemiş, cinayet işlemiş, hüküm giymiş, bu insanların tahliye verilmesine biz karşıyız. Bizler toplumdan her zaman barıştan kardeşlikten yana olduk. Çatışmaların bu tür şeylerin olmasını istemedik, nitekim olayımızdan sonrada biz bunu sergiledik öncelikle toplumsal çatışmanın toplumda fayda getirmeyeceği ilkeli bir duygu kanaatinde olduğum için hakımızı hukuk arenasında arardım. Hukuka güvendik ama hukuk bizi hayal kırıklığına uğrattı. CMK nın 102. Maddesinin biran önce askıya alınıp biz mağdur ailelerin mağduriyetinin giderilmesini istiyoruz"diye konuştu.

YARGILANMA SÜRECİ

Solhan İlçesi'nde 12 Ekim 2005 tarihinde meydana gelen ve 5 kişinin ölümü 13 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan aşiret kavgasının duruşması güvenlik nedeniyle Gümüşhane'ye alınmıştı.

Gümüşhane Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ve 1'i tutuklu 21 sanığın yargılandığı davanın 23 Aralık 2010'daki karar duruşmasında tutuklu sanık Mahmut Karadağ, Yaşar Çavuşoğlu, Yusuf Bayır, Yemlihan Bayır, Ferhat Mollaoğulları ve Ebuzer Mollaoğulları'nı öldürmek, Niyazi Çavuşoğlu, Oktay Mollaoğulları, Mustafa Bolat, Baran Mollaoğulları, Yusuf Sevinç, Furkan Gelmez ve Selami Azat'ı yaralamak ve ruhsatsız silah bulundurmak suçlarından toplam 90 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme heyeti, tutuksuz yargılanan bazı sanıklara da çeşitli sürelerde hapis ve para cezaları verdi.

Bingöl'ün Solhan İlçesi'nde çıkan aşiret kavgasında 5 kişiyi öldürmek, 7 kişiyi yaralamak suçundan Gümüşhane Ağır Ceza Mahkemesi'nde 90 yıl 10 ay hapis cezası alan ve dava dosyası Yargıtay'da olan Mahmut Karadağ, cezası kesinleşmediği için yürürlüğe giren CMK'nin tutukluluk süresini kısaltan 102'nci maddesi gereğince yeni yılın ilk gününde tahnliye edildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mağdur Olan AKP'li Belediye Başkanı Tepki Gösterdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement