Mağdur olan çocuğa kaymakamlık sahip çıktı - - Son Dakika
Güncel

Mağdur olan çocuğa kaymakamlık sahip çıktı -

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde üvey annesi tarafından mağdur edildiğini belirten 11 yaşındaki kız çocuğu, kaymakamlıkça okuduğu okulun yurduna yerleştirildi.

17.01.2014 19:38

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde üvey annesi tarafından mağdur edildiğini belirten 11 yaşındaki kız çocuğu, kaymakamlıkça okuduğu okulun yurduna yerleştirildi.

Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, yaptığı açıklamada, her hafta salı günleri halk toplantısı yaparak vatandaşın derdini dinleyip çözüm aradıklarını söyledi.

Geçen hafta gerçekleştirdikleri halk gününde 11 yaşındaki M.T'nin bir komşusuyla toplantıya katıldığını ve üvey annesi tarafından şiddete maruz kaldığını anlattığını ifade eden Ermiş, şunları kaydetti:

"M.T, 5. sınıfta okuyor. Durumu öğrendikten sonra babası S.T'yi çağırdık. M.T'nin üvey annesinin kendisiyle ilgilenmediğini, bazen kötü davrandığını anlattığını belirttik. Baba ile görüştüğümüzde ilk eşinin öldüğünü, ikinci eşi olan M.T'nin annesinden ise şiddetli geçimsizlikten dolayı ayrıldığını söyledi. Üçüncü eşinden 4 çocuğu olduğunu öğrendik ancak üvey anne M.T. ile fazla ilgilenmemiş. Çocuğun mağduriyetini öğrendikten sonra Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne durumu bildirdik. Sosyal hizmetler uzmanlarınca konu incelendi. Çocuğu nereye yerleştirelim diye düşündük. Daha sonra okuduğu Furkan Doğan Anadolu İmam Hatip Orta Okulunun yurduna yerleştirmeye karar verdik. Ben de okula giden çocuğumun ve M.T'nin velisi oldum."

Gazetecilerin üvey annesinin M.T'ye şiddet uygulayıp uygulamadığını sorması üzerine Ermiş, "M.T'ye sorduğumuzda bazen hata yaptığında olumsuz davranıyormuş. Babası da durumdan muzdaripti. Bu nedenle yurtta kalmasını istedi. M.T ile ilgili rapor hazırlattık. Bu konuda bir suç varsa işleme koyacağız" yanıtını verdi.

Mağdur olan çocuğa kaymakamlık sahip çıktı -
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mağdur olan çocuğa kaymakamlık sahip çıktı - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement