Mahama: Afrika'da Bitkisel İlaçlara Bağlılık Yüksek - Son Dakika
Son Dakika Logo

Mahama: Afrika'da Bitkisel İlaçlara Bağlılık Yüksek

08.04.2026 00:09

Gana Cumhurbaşkanı Mahama, Afrika'da nüfusun yarısından fazlasının bitkisel ilaçlara başvurduğunu vurguladı.

Gana Cumhurbaşkanı John Dramani Mahama, Afrika'da nüfusun yarısından fazlasının tedavi amacıyla bitkisel ilaçlara başvurduğunu belirtti.

Mahama, Fransa'nın Lyon kentindeki Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Akademisinin merkezinde düzenlenen Tek Sağlık Zirvesi'nde (One Health Summit) konuştu.

Geleneksel tıbbın, Afrika'nın sağlık sistemindeki kritik rolüne dikkati çeken Mahama, Afrika'da nüfusun yarısından fazlasının tedavi amacıyla bitkisel ilaçlara başvurduğunu söyledi.

Mahama, Afrika'da doğal ve modern sağlık uygulamalarının uzun süredir iç içe olduğunu vurgulayarak, bitkisel tedavilere olan bağımlılığın kültürel köklere dayandığını ifade etti.

Tek Sağlık yaklaşımının Afrika için teorik bir kavram olmadığını belirten Mahama, "Afrika'da insanlar doğayla uyum içinde yaşamış ve kendilerini onun ayrılmaz bir parçası olarak görmüştür. Bugün bile nüfusumuzun yüzde 50'den fazlası tedavi için bitkisel ürünlere güveniyor." dedi.

Mahama, kıta genelinde insan sağlığı, hayvan refahı, bitki örtüsü ve çevrenin bir bütün olarak ele alındığına işaret ederek, bu yaklaşımın hastalıkların önlenmesi, erken teşhisi ve hızlı müdahale açısından önemli olduğunu kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mahama: Afrika'da Bitkisel İlaçlara Bağlılık Yüksek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement