Mahkumların Çalıştırılacağı Tarım Alanı Açılldı - Son Dakika
Güncel

Mahkumların Çalıştırılacağı Tarım Alanı Açılldı

Mahkumların Çalıştırılacağı Tarım Alanı Açılldı

Avcılar'da, Denetimli Serbestlik Yasası kapsamında cezası 1 yıldan az kalan veya para cezalarını ödeyemeyen mahkumların çalıştırılacağı tarım alanının açılışı yapıldı.

01.06.2016 15:04

Avcılar'da, Denetimli Serbestlik Yasası kapsamında cezası 1 yıldan az kalan veya para cezalarını ödeyemeyen mahkumların çalıştırılacağı tarım alanının açılışı yapıldı.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yasa ile kamu yararına çalıştırılacak mahkumlar için görev yeri istediği Avcılar Belediyesi olumlu yanıt verdi. Başsavcılık ile Avcılar Belediyesi arasında bu konuda imzalanan protokol uyarınca, Gümüşpala Mahallesi'ndeki moloz ve atıkların bulunduğu alan tarıma açıldı. 'Dünya Çevre Günü' etkinlikleri kapsamında bugün düzenlenen atık kabul tesisleri ve hayvan barınağındaki oyun alanının yanı sıra mahkumların tarımsal faaliyetleri yapacakları alanın da açılışı yapıldı. Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli, mahkumların burada çalışarak üretecekleri tarımsal ürünlerin yoksul ve hastalar için aşevinde yemek yapımında kullanılacağını söyledi.

SAVCI: PERDENİN ARKASINDA KALMAK İSTİYORUZ

Açılışta konuşma yapan Denetimli Serbestlik ve bölgedeki cezaevlerinden sorumlu Bakırköy Cumhuriyet Başsavcı Vekili Bülent Gümüş, bu gibi etkinliklerde fazla yer almadıklarını anlatırken, "Bizler yargılama ve yargı makamları olarak hep perdenin arkasında ve işini yapan insanlar olarak kalmak istiyoruz" dedi. Başsavcı Vekili Bülent Gümüş, şöyle dedi:

"Bugünkü cezaevlerinde meslek edindirme kursları, açık cezaevlerimizdeki iş ve imalatlarımızla Türkiye'nin en büyük işverenlerinden biri gibi çalışıp cezaevine hasbel kader girmiş insanlara bir misafir edasıyla yaklaşarak onları tekrar topluma kazandırmayı amaçlıyoruz. 'Denetimli Serbestlik' aşaması ile açık cezaevlerinden son bir yıllarını ailesiyle geçirmek üzere ya da para cezası almış mahkumlar cezaevine girme yerine kamuya yararlı işte çalışarak hizmet etmek suretiyle cezalarını çekmiş oluyorlar. Bu arazide de 25-35 kişilik grubumuz yine cezaevi infaz görevlilerimiz eşliğinde tarımsal üretim yaparak kamuya hizmet edecek. Belediyeler de destek olup örnek olmaya başladı. Önder olduğu için başkanımıza tekrar teşekkür ediyorum."

Açılış töreni ardından katılanlar bando eşliğinde Gümüşpala Parkı'na kadar 'Çevre Yürüyüşü' yaptı.

- İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mahkumların Çalıştırılacağı Tarım Alanı Açılldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement