Malatya - Bu Camide Ayakkabılar Sigortalı - Son Dakika
Güncel

Malatya - Bu Camide Ayakkabılar Sigortalı

Malatya - Bu Camide Ayakkabılar Sigortalı

'şeker Hoca' İlginç Uygulama Başlattı

16.07.2010 18:48

'ŞEKER HOCA' İLGİNÇ UYGULAMA BAŞLATTI

Malatyalıların yakından tanıdığı cami imamı 'Şeker Hoca' lakaplı Celal Tilgen, görev yaptığı camide 'ayakkabılara sigorta' uygulama başlattı. Camide namaz kılan cemaatin ayakkabılarının çalınması ya da kaybolması durumunda yenisini alınıyor.

Daha önceleri galoş uygulaması, organ ve kan bağışı gibi sosyal uygulamalarla öne çıkan ve Malatya'da ilk defa dizüstü bilgisayarla vaaz veren Malatya Merkez Şeker Camii imamı Celal Tilgen, yeni bir uygulama başlatarak camide ayakkabısı kaybolan ya da çalınan cemaate yeni ayakkabı alıyor. "Camimizde tüm ayakkabılar kaskoludur' diyen Şeker Hoca, bu uygulamayı başlatmalarındaki amacın bazı insanların 'camide ayakkabımız kayboluyor' diyerek camilere gitmemesini önünü kesmek olduğunu söyledi. Şeker Hoca, "Camilerde ayakkabı hırsızlığını hoş bir şey değil ama oluyor. Biz de bu şekilde önlem aldık" dedi.

Cuma namazı öncesi DHA Muhabirinin sorularını yanıtlayan Celal Tilgen, Camide ayakkabı hırsızlıklarına karşın uzun süredir güvenlik kamerası uygulaması başlattıklarını, ancak buna rağmen zaman zaman bu tip olayların yaşandığını ve bundan da cami imamı olarak üzüntü duyduğunu dile getirdi. Tilgen, başlattığı yeni uygulamayla camiye gelen cemaatten birinin ayakkabısının kaybolması ya da çalınması durumunda kendisine yeni bir ayakkabı aldıklarını belirterek şunları söyledi:

"Bazen 'camilerde ayakkabı çalınıyor' gibi sağda solda haber çıkıyor. İnsanlar ayakkabımız çalınır diye camiye gitsek mi, gitmesek mi diye tereddüt de kalıyor. Bu da bizim zorumuza gidiyor. Allah'ın evinde ayakkabı çalınıyor. Çok hoş bir şey değil bu. Ben de bir uygulama başlatarak dedim ki 'bizim camide bütün ayakkabılar kaskoludur, ayakkabısı çalınan ya da kaybolana yeni bir ayakkabı alırız."

'MEMUR BİN 500 LİRALIK AYAKKABI GİYMEZ'

İmam Celal Tilgen, uygulamadan sonra yaşadığı bir olayı da şöyle paylaştı:

"Bir vatandaş geldi yanıma, 'hocam ayakkabım kayboldu, daha yeni aldım markası da jaguardı' dedi. Soruşturduk ayakkabının fiyatı bin 500 lira. Sordum ne iş yapıyorsun? 'Devlet memuruyum' deyince, devlet memurunun bu kadar yüksek fiyatta ayakkabı giymesi suçtur. Ondan sonra o şahsı kasko kapsamına almadık."

MODACI SARAÇ'TAN ÖZEL CÜPPE

Bir ay önce gittiği İstanbul'da bir yemekte, modacı Faruk Saraç ile tanışan Şeker Hoca'ya, Saraç özel bir cüppe sözü vermiş. Bir süre sonra verdiği sözü tutan modacı Faruk Saraç, özel tasarım bir cüppe hazırlayarak, Şeker Hoca'ya iletilmek üzere Malatya Eğitim Vakfı Başkanı Mesut Parlak'a teslim etmiş.

Bu jesti nedeniyle Saraç'a teşekkür eden Şeker Hoca, yeni cüppesini önümüzdeki günlerde giyeceğini söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Malatya - Bu Camide Ayakkabılar Sigortalı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement