Malatya'daki Şehitliğe Babalar Günü Ziyaretleri - Son Dakika
Güncel

Malatya'daki Şehitliğe Babalar Günü Ziyaretleri

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Şehitlikten görüntüler Şehitliği ziyaret eden şehit ailesi Şehit Pilot Yüzbaşı Ertan'ın babası Ali Ertan'ın konuşması Malatya'daki şehitliğe Babalar Günü ziyaretleri Şehit ailelerinin mezarlık ziyaretlerinde duygusal anlar yaşandı Şehit Pilot Yüzbaşı Ertan'ın babası Ali Ertan: "Oğlum her zaman Babalar Günü'mü kutlamaya gelirdi şimdi biz onu ziyarete geldik" Malatya'da "Babalar Günü" dolayısıyla şehit ailelerinin mezarlık ziyaretlerinde duygusal anlar yaşandı.

19.06.2016 15:44

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Şehitlikten görüntüler

Şehitliği ziyaret eden şehit ailesi

Şehit Pilot Yüzbaşı Ertan'ın babası Ali Ertan'ın konuşması Malatya'daki şehitliğe Babalar Günü ziyaretleri

Şehit ailelerinin mezarlık ziyaretlerinde duygusal anlar yaşandı

Şehit Pilot Yüzbaşı Ertan'ın babası Ali Ertan:

"Oğlum her zaman Babalar Günü'mü kutlamaya gelirdi şimdi biz onu ziyarete geldik"

Malatya'da "Babalar Günü" dolayısıyla şehit ailelerinin mezarlık ziyaretlerinde duygusal anlar yaşandı.

Şehir Mezarlığı'na sabahın erken saatlerinden itibaren gelen aileler, kabirlerin temizliğini yaparak dua etti. Kabirlere diktikleri çiçekleri sulayan aileler, Babalar Günü'nde gözyaşı döktü ve terör olaylarının sona ermesini diledi.

Doğu Akdeniz'de uluslararası hava sahasında 2012 yılında keşif uçuşu yapan Türk askeri uçağının düşürülmesi sonucu şehit olan Pilot Yüzbaşı Gökhan Ertan'ın babası Ali ve annesi Zennure Ertan da Babalar Günü'nde oğullarının kabrini ziyaret etti.

Ali Ertan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir Babalar Günü'nü daha oğlu olmadan geçirmenin üzüntüsünü yaşadığını söyledi.

Ertan, oğlunun Babalar Günü'nde kendisini hiç unutmadığını belirterek, "Oğlum her zaman Babalar Günü'mü kutlamaya gelirdi şimdi biz onu ziyarete geldik. Babalar Günü'nü oğlumun yanında geçiriyoruz." dedi.

Oğlunun şehit olduğu günden beri Babalar Günü'nü yalnız geçirdiklerini aktaran Ertan, "Sadece Babalar Günü'nü değil bayramları, ramazanları ayrı geçiriyoruz. Çok üzgünüz." diye konuştu.

Baba Ertan, terörün bitirilmesi için halkın yardımcı olması gerektiğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Sadece güvenlik kuvvetleriyle olması mümkün değil. Eğer o yörelerde oturan vatandaşlar tepki gösterirse terör çabuk biter ama onların tepkisi, yardımı olmazsa terörün bitmesi mümkün değil. Kendi elinde beslersen, büyütürsen, geliştirirsen onu engelleyemezsin ama onu dışladığın zaman, ülkene, vatanına, bayrağına sahiplik ettiğin zaman terör çabuk biter. Terörü dışladığın zaman güvenlik kuvvetlerine gerek kalmadan terör biter. Bu mübarek günlerde Allah'tan ülkemizin huzura kavuşmasını, terörün bitmesini ve şehitlerin gelmemesini diliyorum."

Malatya\'daki Şehitliğe Babalar Günü Ziyaretleri
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Malatya'daki Şehitliğe Babalar Günü Ziyaretleri - Son Dakika


Advertisement