Malezya'da Muhalefet Lideri Enver İbrahim Hakkındaki Dava - Son Dakika
Güncel

Malezya'da Muhalefet Lideri Enver İbrahim Hakkındaki Dava

Malezya\'da Muhalefet Lideri Enver İbrahim Hakkındaki Dava

Enver İbrahim, hükümetin temyize götürdüğü "fiili livata" davasında suçlu bulundu.

07.03.2014 13:44

Malezya'da, bir erkek yardımcısına fiili livatayla suçlanan ve Yüksek Mahkemede beraat eden muhalefet lideri Enver İbrahim, Temyiz Mahkemesince suçlu bulundu.

Temyiz Mahkemesi hakimi Balya Yusuf Vahi, yaptığı açıklamada, bir alt mahkemenin Enver İbrahim'i temize çıkarma kararının yanlış olduğunu ifade ederek, "Bu temyiz başvurusunu oybirliğiyle kabul ettik ve Yüksek Mahkeme'nin kararını feshettik. Sanık burada suçlu bulunmuştur ve itham edildiği suçtan mahkum olmuştur" dedi.

Mahkeme, Enver İbrahim'e verilecek cezayı ilerleyen saatlerde açıklayacak.

Enver İbrahim'in avukatlarının, hapis cezasına çarptırılması halinde cezaevine girmemesi için mahkemenin kararına itiraz etmeleri bekleniyor. Muhalefet liderinin suçlu bulunması, bu ay yapılacak yerel seçimlerde yarışamayacağı anlamına geliyor.

Muhalif lider Enver İbrahim, son iki seçimde desteği azalan Başbakan Necip Rezak hükümetine en önemli tehdit olarak görülüyor.

Malezya'da fiili livata suç kabul ediliyor ve 20 yıla kadar hapisle cezalandırılabiliyor.

Uluslararası insan hakları örgütleri, Enver İbrahim'e karşı yürütülen davaların siyasi gerekçeleri olduğuna dikkati çekiyor.

Enver İbrahim 2008 yılında, bir erkek yardımcısına fiili livatadan suçlanmış, Yüksek Mahkeme muhalefet liderini 2012 yılında beraat ettirmişti. Hükümet bu kararı temyize götürmüştü.

Enver İbrahim'in seçimi kazanması halinde ülkenin en zengin eyaleti Selangor'un başbakanı olması bekleniyordu. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Malezya'da Muhalefet Lideri Enver İbrahim Hakkındaki Dava - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement