Maliki İran'da... Ruhani Suriyelilerin Taleplerini Savunmak İran ve Irak'ın Ortak Görevi - Son Dakika
Son Dakika Logo

Maliki İran'da... Ruhani Suriyelilerin Taleplerini Savunmak İran ve Irak'ın Ortak Görevi

Maliki İran\'da... Ruhani Suriyelilerin Taleplerini Savunmak İran ve Irak\'ın Ortak Görevi
05.12.2013 13:48

Suriye meselesinin de ele alındığı görüşmede, Cenevre-2 Konferansı'na değinen Ruhani, Suriye halkının istek ve hedeflerini tüm uluslararası oturumlarda savunmak bizim ortak görevimizdir dedi.

Suriye meselesinin de ele alındığı görüşmede, Cenevre-2 Konferansı'na değinen Ruhani, Suriye halkının istek ve hedeflerini tüm uluslararası oturumlarda savunmak bizim ortak görevimizdir dedi.

Cumhurbaşkanı Ruhani, 'Suriye konusu ve Cenevre-2 Konferansı, tüm teröristlerin bu ülkeden çıkarılmasına, tam özgür ve ön koşulsuz seçimlerin yapılması için gerekli şartların oluşturulmasına vurgu yapılarak sonuçlanmalıdır diye konuştu.

Nuri el-Maliki ise görüşmede bölgedeki hassas konularda Irak ve İran arsında çok iyi bir koordinasyon ve ortak algının var olduğunu kaydetti. Maliki, İran'daki temasları kapsamında ayrıca ülke lideri Ayetullah Ali Hamaney ile de bir araya geldi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Maliki İran'da... Ruhani Suriyelilerin Taleplerini Savunmak İran ve Irak'ın Ortak Görevi - Son Dakika


Advertisement