Manço ve Karaca Beylikdüzü'nde Anıldı - Son Dakika
Güncel

Manço ve Karaca Beylikdüzü'nde Anıldı

Manço ve Karaca Beylikdüzü\'nde Anıldı

Beylikdüzü Belediyesi, Barış Manço ve Cem Karaca için anma töreni düzenledi.

24.02.2014 15:48

Törene katılan Karaca ve Manço'nun oğulları, babalarının saklı kalan eserlerinin olduğunu belirterek, eserleri gün yüzüne çıkarmak için çalışma yaptıklarını söylediler.

Usta isimlere yakışır program, Beylikdüzü'nde hayata geçti. Beylikdüzü Belediyesi, Cem Karaca'yı 10. , Barış Manço'yu 15. ölüm yıldönümünde Beylikdüzü Kültür Merkezi'nde andı. Söyleşi ile başlayan anma programında Batıkan Manço ve Emrah Karaca, babalarını anlattı. Söyleşide "Barış Manço ve Cem Karaca'nın gizli kalan eserleri var mı?" sorusuna Emrah Karaca, "Babamın gizli kalmış eserleri var. Ancak kayıtların temizlenmesi, işlenmesi gerekiyor. Önümüzdeki yıllarda temizleyip onları yeniden halkın hizmetine sunmayı istiyoruz. Onları gün ışığına çıkarmaya çalışıyoruz" dedi. Batıkan Manço ise, "Biz bunların çalışmasını yapıyoruz. Şu tarihte, şu zaman olacak diyemeyiz, sürpriz olsun. Gelişmeleri zaten paylaşacağız" diye konuştu.

Ustaları Anmanın Büyük Mutluluğu…

Grup Kurtulan Ekspres'in sahne aldığı gecede Dönence, Can Bedenden Çıkmayınca, Tamirci Çırağı gibi Karaca ve Manço'nun eserleri hep bir ağızdan söylendi. Daha sonra sahne alan Emrah Karaca, babasının dillerden düşmeyen ve eskimeyen 'Islak Islak' şarkısını söyledi. Gece sonunda Beylikdüzü Belediye Başkan Yardımcısı Av. Ercan Ay, programa katılanlara çiçek verdi. Belediye Başkanı Yusuf Uzun'un da selamını ileten Ay, Barış Manço ve Cem Karaca'nın Türkiye'nin önemli değerleri olduğunu, onları Beylikdüzü'nde bir daha anmanın, onların şarkılarını bir kez daha dinlemenin ve dostlarıyla bir arada olmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Manço ve Karaca Beylikdüzü'nde Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement