Manisa'da Gazeteciler Yakın Savunma Eğitimi Alacak - Son Dakika
Güncel

Manisa'da Gazeteciler Yakın Savunma Eğitimi Alacak

Manisa\'da Gazeteciler Yakın Savunma Eğitimi Alacak

Manisa'da hem yerel hem de ulusal medyada görev yapan basın mensuplarının, her türlü saldırı ve olumsuz olaylara karşı kendilerini koruması amacıyla ücretsiz olarak yakın savunma eğitimi alması için protokol imzalandı.

03.01.2013 18:25

Manisa'da hem yerel hem de ulusal medyada görev yapan basın mensuplarının, her türlü saldırı ve olumsuz olaylara karşı kendilerini koruması amacıyla ücretsiz olarak yakın savunma eğitimi alması için protokol imzalandı.

Protokol, Manisa Gazeteciler Cemiyeti, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Türkiye Muay Thai Federasyonu Bölgesel Teknik Kurul Başkanlığı arasında imzalandı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mehmet Uçak'ın makamında düzenlenen protokol imza törenine Manisa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ertuğrul Aytaç, Türkiye Muay Thai Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi Şakir Bayramoğlu, Muay Thai Milli Takım Antrenörü Ediz Barış katıldı.

Manisa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ertuğrul Aytaç, gerek toplumsal gerekse de asayiş olaylarında basın mensuplarının görevini yaparken saldırılarla karşı karşıya kaldığını belirtti. Gazetecilere yönelik saldırıları toplumun bir çok kesiminde gördüklerini kaydeden Aytaç, "Görevlerini yaparken saldırıya uğrayarak yaralanıyorlar. Özellikle bir takım asayiş olaylarının haberini yaptıktan sonra ya zanlı ya da zanlının yakınları tarafından darp edilebiliyorlar. Manisa'da da bunun örnekleri yaşandı. Basın mensuplarının, bu tür yakın savunma kurslarını kendileri için zorunlu hale getirmeleri gerektiği inancındayım. Manisa Gazeteciler Cemiyeti olarak biz bu konuda bir adım attık. Başka illere de örnek olacağına inanıyorum" diye konuştu.

BIÇAKTAN, YUMRUKTAN VE SOPADAN KORUNMA

Basın mensuplarına yakın savunma tekniği öğretecek olan Muay Thai Milli Takım Antrenörü Ediz Barış ise kurs hakkında bilgi verdi, Ediz, "Bir ay boyunca hızlandırılmış bir şekilde bıçaktan, yumruktan veya sopadan korunma tekniklerini öğreteceğiz. Ayrıca kurs süresince basın mensuplarımız spor yapmış olacaklar. Basın mensuplarının, görevini ifa ederken gelebilecek her türlü saldırı ve olumsuz mukavemette kolluk kuvvetleri olay yerine gelene kadar kendilerini savunabilecek tekniksel eğitimin verilmesine yönelik çalışma yapacağız" dedi.

Türkiye Muay Thai Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi Şakir Bayramoğlu ise kursa katılıp bitiren basın mensuplarına federasyon tarafından sertifika verileceğini dile getirdi. Bayramoğlu, "Federasyon olarak Türkiye'de ilk defa bir gazeteciler cemiyetiyle protokol imzalıyoruz. Bazı illerde basın mensuplarına bu tür kurslar verilmek isteniyor. Ancak katılım olmuyordu. İnanıyorum ki Manisa'da bu kursa katılım yoğun olacak" dedi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mehmet Uçak ise, protokol çerçevesinde müdürlük olarak salon, ekipman konusunda her türlü ihtiyacın karşılanacağını söyledi. Uçak, "Sertifika töreninde ayrıca kursa katılan basın mensupları arkadaşlarımız bir gösteri maçı yapacaklar" dedi. - Manisa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Manisa'da Gazeteciler Yakın Savunma Eğitimi Alacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement